Απορρίπτει δημοψήφισμα- εκλογές η Γεροβασίλη- Τάσσεται κατά της «εκ των προτέρων ανακοίνωσης μέτρων»

13:46 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Τα σενάρια περί εκλογών και δημοψηφίσματος απέρριψε η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τρίτη. Παράλληλα, η Κυβερνητική εκπρόσωπος τάχθηκε κατά της εκ των προτέρων ανακοίνωσης μέτρων που αφορούν το μέλλον, ενώ πραγματοποίησε επίθεση προς τους επικριτές της Κυβέρνησης.

Για τα σενάρια εκλογών- δημοψηφίσματος:

Για

τους επικριτές της Κυβέρνησης μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη απορρίπτοντας τα σενάρια για εκλογές ή δημοψήφισμα λέγοντας:

Όσοι με λαχτάρα περιμένουν ή προσπαθούν, με στόχο να επιβληθούν δυσάρεστα μέτρα για να αποδυναμώσουν την Κυβέρνηση καλό θα ήταν να συνταχθούν με την εθνική προσπάθεια προς το συμφέρον του ελληνικού λαού

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης:

Η Κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως «τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι πως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρχει σταθερότητα». Ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για το δικό της πολιτικό κόστος, αλλά για το κόστος της χώρας και του ελληνικού λαού. Και αυτό είναι το μόνο που την ενδιαφέρει και μόνο αυτόν τον γνώμονα πορεύεται

Για τα πρόσθετα μέτρα:

Η Όλγα Γεροβασίλη προσπάθησε να ξορκίσει τα σενάρια λήψης πρόσθετων μέτρων για το 2018 και δήλωσε «δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο με βάση τις επιδόσεις της οικονομίας».

Ενώ παράλληλα τόνισε εστιάζοντας στην πιθανότητα να συμφωνηθούν από τώρα πρόσθετα μέτρα για το 2018 σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από τον στόχο για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα:

Τα εν λόγω σενάρια επιβεβαιώνουν το μέγεθος των διαφορών ανάμεσα στους Θεσμούς

Και πρόσθεσε: «εκ των προτέρων ανακοίνωσης μέτρων που αφορούν μελλοντική φάση, δεν προβλέπεται να ληφθούν στο σύνολό τους, το ενδεχόμενο της εφαρμογής τους αφορά ειδική περίπτωση και με βάση τις επιδόσεις της οικονομίας δεν χρειάζονται».

Για την εικόνα της οικονομίας:

Όπως ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη η ανέφερε έκθεση της Eurostat θα είναι θετική για την οικονομία και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα και πρόσθεσε:

Η υφιστάμενη συμφωνία προβλέπει πως αν οι στόχοι δεν εκπληρώνονται τότε πρέπει να λαμβάνονται μέτρα. Αλλά να συζητήσουμε σήμερα μέτρα για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος το 2018, δεν είναι μια λογική συζήτηση και δεν κάνει καλό στην οικονομία και αποσταθεροποιεί οικονομικό κλίμα

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων:

«Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είναι στην τελική φάση σε τεχνικό επίπεδο για να υπάρξει μια συμφωνία. Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συμφωνία αυτή να αποτελέσει τη βάση για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup».

Σε διαβούλευση το ασφαλιστικό και το φορολογικό:

Παράλληλα η Κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως σήμερα, Τρίτη «αναρτώνται για διαβούλευση το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και των δύο».

The post Απορρίπτει δημοψήφισμα- εκλογές η Γεροβασίλη- Τάσσεται κατά της «εκ των προτέρων ανακοίνωσης μέτρων» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα