Η Eurostat θα δώσει απαντήσεις για την πορεία της αξιολόγησης- Εκτιμήσεις για θετική ανακοίνωση της

12:51 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Απαντήσεις για την πορεία της αξιολόγησης αναμένεται να δώσει η Eurostat με την ανακοίνωση της την οποία αναμένεται να κάνει την ερχόμενη Πέμπτη σχετικά με τον ελληνικό προϋπολογισμό του 2015. Σε περίπτωση που η ανακοίνωση είναι θετική δεν θα υπάρχει λίγος να ληφθούν πρόσθετα μέσα.

Τι δήλωσε ο Γ. Δραγασάκης σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat;

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη τόνισε:

«Η πορεία των δημοσίων οικονομικών

κατά το 2015 θα αποδειχθεί θετικότερη του αναμενόμενου –και ότι το γεγονός αυτό θα πιστοποιηθεί από τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat».

Απαντώντας σε ερωτήματα τα οποία είναι σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το ενδεχόμενο επιβολής ενός πρόσθετου πακέτου μέτρων, επισήμανε: «Τούτο είναι αμφίβολο πως θα απαιτηθεί και ότι το γεγονός αυτό θα καταδειχθεί από τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat».

Και τόνισε: «Ούτως ή άλλως προβλέπεται και στην υπάρχουσα συμφωνία η λήψη επιπρόσθετων μέτρων εάν δεν επιτευχθούν οι προβλεπόμενοι στόχοι. Εάν την Πέμπτη η ανακοίνωση της Eurostat για το 2015 είναι θετική, θα εξακολουθούν κάποιοι να μιλούν για «πρόσθετα» μέτρα;».

Διαβεβαιώσεις δια στόματος της Όλγας Γεροβασίλης:

Την άποψη πως η ανακοίνωση της Eurostat θα είναι θετική εξέφρασε και η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει το Euro2day, το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο από το 0,2% του ΑΕΠ, δηλαδή καλύτερο και από τις προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ, που είναι 0,2%.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο τονίζει σε σχετικό του δημοσίευμα πως η Ελλάδα θα έχει επιτύχει πέρυσι πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,2%- 0,4% του ΑΕΠ, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ.

The post Η Eurostat θα δώσει απαντήσεις για την πορεία της αξιολόγησης- Εκτιμήσεις για θετική ανακοίνωση της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα