Αναβρασμός στην Κυβέρνηση- Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος λόγω των πρόσθετων μέτρων (;)

12:07 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος έφερε στο τραπέζι πάλι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου το πρωί της Τρίτης. Να σημειωθεί πως λίγες ώρες νωρίτερα και ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως τα νέα

μέτρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν έντονο πολιτικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος την Τρίτη ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου αποκάλυψε πως δεν θα στηρίξει ενδεχόμενο πρόσθετο πακέτο μέτρων και δήλωσε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος:

Η αίσθηση που έχω είναι ότι το πακέτο μέτρων δεν περνάει από την Κοινοβουλευτική μας ομάδα ως έχει

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σάκης Παπαδόπουλος και σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε επισημάνει την πρόθεση του να παραιτηθεί, αν ο ΦΠΑ ανέβει στο 24%.

Πολιτικό πρόβλημα βλέπει και ο Δραγασάκης:

Για τη θέση στην οποία θα βρεθεί η ελληνική Κυβέρνηση σε περίπτωση λήψης νέων μέτρων μίλησε ο Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας το πολιτικό πρόβλημα που θα δημιουργούσε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία σε εκδήλωση με θέμα «Μνημόνιο -Αριστερά- Προοδευτική Διακυβέρνηση»:

Εκλεχθήκαμε στη βάση της συμφωνίας του Ιουλίου. Οτιδήποτε άλλο μας δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα

Ο ίδιος μιλώντας για τους στόχους της Κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι πρώτος στόχος είναι η αξιολόγηση, στη συνέχεια η βελτίωση της συμφωνίας και τέλος το παράλληλο πρόγραμμα. «Άμεσος κύριος στόχος είναι να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση, δεύτερος στόχος, να καλυτερέψει η υπάρχουσα συμφωνία και τρίτος η εφαρμογή παράλληλου προγράμματος ανακούφισης».

Σχετικά με το τι ακριβώς επιδιώκει η Κυβέρνηση, ο κ. Δραγασάκης σχολίασε: «Η Κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού αφού πλην του πολιτικού υπάρχει και ο ουσιαστικός οικονομικός λόγος που είναι, ότι η οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι περιγράφεται».

Στο ίδιο πλαίσιο και τα λεγόμενα του Δ.Παπαδημούλη:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία με τους θεσμούς θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί το αναγνωρίζουν αυτό» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος, όμως, τόνισε σε συνέντευξη του στην πορτογαλική εφημερίδα, Publico:

Πρόσθετα μέτρα με άμεση εφαρμογή, που προτείνονται πέραν των συμφωνηθέντων, δεν θα γίνουν αποδεκτά. Προέχει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους

The post Αναβρασμός στην Κυβέρνηση- Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος λόγω των πρόσθετων μέτρων (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα