Ανάσα στο προσφυγικό- Έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα

13:22 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Ανάσα αναμένεται να φέρει στο δράμα των προσφύγων και των μεταναστών η έκτακτη βοήθεια ύψους 83 εκατ. ευρών η οποία δίνεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης των χωρών που αντιμετωπίζουν μεγάλες προσφυγικές ροές. Τις συμβάσεις για την χορήγηση των 83 εκατ. ευρώ υπέγραψε την Τρίτη ο επίτροπος Χ.Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη χορήγηση 83 εκατομμυρίων ευρώ η οποία εστιάζει στο πλαίσιο του νέου

μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης που πρότεινε στις 2 Μαρτίου, σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα.

Το εν λόγω ποσό διατίθεται άμεσα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και σε έξι διεθνείς ΜΚΟ. Όπως έχει γίνει γνωστό οι συγκεκριμένοι εταίροι αυτοί θα προβούν σε συνεργασία με ελληνικές ΜΚΟ που διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση της κατάστασης επί τόπου.

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της υπογραφείς των συμβάσεων τόνισε:

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ευρώπη. Τα πρώτα έργα που υλοποιούνται επί τόπου αποτελούν απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ΕΕ ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Η χρηματοδότηση θα διατεθεί στους εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας που συνεργάζονται στενά με την ελληνική κυβέρνηση και τις τοπικές ΜΚΟ, ώστε να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα παρέχεται με καλά συντονισμένο και συγκροτημένο τρόπο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές

Να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, επισιτισμού, συνθηκών υγιεινής και διαμόρφωσης χώρων για τα παιδιά αλλά και τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην χώρας.

Την ίδια στιγμή 110 εκατ. ευρώ δίνονται στην Τουρκία στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας.

Ο επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν τόνισε:

Αυτή η βοήθεια θα συνδυαστεί με τις προσπάθειες της Επιτροπής να παρακολουθεί την εφαρμογή των νομικών εγγυήσεων που παρείχε η Τουρκία για όλους τους μετανάστες που έχουν επιστραφεί

Ενώ από την πλευρά του ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρίστος Στυλιανίδης είπε πως «η σημερινή παροχή επιπλέον 50 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια καταδεικνύει τη δέσμευση της ΕΕ».

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Ανάσα στο προσφυγικό- Έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα