Αποπνικτική η κατάσταση στον Πειραιά- Σε εξέλιξη η μεταφορά προσφύγων- Που θα κατασκευαστούν τα νέα κέντρα;

12:53 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Σ΄ένα τεράστιο hot spot έχει μετατραπεί η χώρα μας. Στον Πειραιά τα πράγματα είναι αποπνικτικά την ώρα που στην Ειδομένη συνεχώς οι πρόσφυγες δείχνουν την απελπισία τους και η κατάσταση έχει πλέον οδηγηθεί στα άκρα. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση ετοιμάζει νέα κέντρα προσφύγων σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε εξέλιξη είναι η μεταφορά προσφύγων από τον Πειραιά

στα ήδη υπάρχοντα.

Σε 5.745 ανήλθαν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά. Το πρωί της Τετάρτης κατέπλευσε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με ακόμα 15 άτομα μόνο από τη Μυτιλήνη.

Παράλληλα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από τα Δωδεκάνησα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 2» αλλά χωρίς επιβάτες.

Ο Καρλ Κοπ ο οποίος είναι επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της γερμανικής οργάνωσης για τους πρόσφυγες PRO ASYL, τόνισε πως η Ευρώπη έχει αποτύχει

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, κατηγόρησε την Ευρώπη για πλήρη αποτυχία στην Ειδομένη τονίζοντας:

Η Ελλάδα θα έπρεπε εξ αρχής να έχει λάβει ευρεία βοήθεια, ώστε να μπορέσει εξασφαλίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα. Όχι μόνο μάλλινες κουβέρτες και ράντζα

Και πρόσθεσε: «Μετά το Καλαί, η Ειδομένη είναι ο επόμενος κακός οιωνός μιας αποτυχημένης ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό».

Η Κυβέρνηση εστιάζει στην μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα, αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη. Εκεί, είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν περίπου 1.300 άτομα.

Επίσης, αρκετά είναι τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν σε κέντρο φιλοξενίας το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά.

Να τονισθεί πως την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και το αίτημα το οποίο θα υποβάλλει θα είναι «να αναλάβουν όλοι οι δήμοι τα βάρη για το προσφυγικό».

Που θα δημιουργηθούν νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων;Στο ανατολικό Αιγαίο και θα φιλοξενούν 4.200 άτομα:ΛέσβοΣάμοΧίοΛέροΚωΡόδοΣύμηΜεγίστηΦαρμακονήσιΛήμνοΠάτμοΚάλυμνοΣαμοθράκηΣτην Αττική και θα έχουν χωρητικότητα 14.700 άτομαΣχιστόΕλαιώναΓήπεδο BASEBALLΓήπεδο HOCKEYΧώρος ΑφίξεωνΆγιος ΑνδρέαςΜαλακάσαΛαύριο (Κατασκήνωση Αγρ. Τράπεζας)ΛαύριοΠλατεία ΒικτωρίαςΛιμάνι ΠεραιάΚεντρική Ελλάδα (2.800)
ΕύβοιαΦθιώτιδα- ΘερμοπύλεςΤρίκαλαΛάρισαΒόρεια Ελλάδα (28.500)Ειδομένη (εκτός camp)ΔιαβατάΘεσσαλονίκηΠΑΘΕ ΠολύκαστροΠολύκαστροΝέα ΚαρβάληΕλευθερούποληΔράμαΚοζάνηΚόνισταΠιερίαΠιερία (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ)Πιερία (ΚΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΗΣ)Πρέβεζα (ΣΤΡ/ΔΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ)Δολιανά ΙωαννίνωνΚάτσικας ΙωαννίνωνΓιανιτσάΒέροιαΠοια πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα;

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η Κυβέρνηση μέσω των υπουργών Εσωτερικών και αναπληρωτή Άμυνας Δημήτρη Βίτσα συνεχίζει τις συζητήσεις με δημάρχους για τη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας και έτσι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες στα εξής μέρη

Στον Ελαιώνα Β και στο Λαύριο στην ΑττικήΣτην Μυρσίνη Ηλείας στην Δυτική ΕλλάδαΣτις Θερμοπύλες και τα ΟινόφυταΣτα Τρίκαλα σε κτήριο της πρώην ΑΤΕΣτην Καρδίτσα σε παλαιό στρατόπεδο, στην ΘεσσαλίαΣτην Πέτρα ΠιερίαςΣτην Αλεξάνδρεια ΗμαθίαςΣτη Λαγκαδίτσα Χαλκιδικής στην ΜακεδονίαΣτην Κρήτη, Κέντρο Φιλοξενίας για ασυνόδευτα παιδιά

Από τις 7:00 της 29/03/2016 έως τις 07:00 της 30/03/2016 διεσώθησαν 440 πρόσφυγες σε 8 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου και Σάμου.

photo:nick paleologos/ sooc

The post Αποπνικτική η κατάσταση στον Πειραιά- Σε εξέλιξη η μεταφορά προσφύγων- Που θα κατασκευαστούν τα νέα κέντρα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα