Απομείωση των «κόκκινων» δανείων ζητά ο Γ. Σταθάκης

14:43 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Σε έκκληση για απομείωση των κόκκινων δανείων έτσι ώστε η χώρα να οδηγηθεί στην ανάπτυξη προέβη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των κεντρικών γραφεία της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους.

Ο Υπουργός επισήμανε, πως «η νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια έχει ψηφιστεί στο σύνολό της με την αναμόρφωση νόμου Κατσέλη, με τον κώδικα δεοντολογίας για τις τράπεζες, διαμορφώθηκε η δευτερογενής αγορά κόκκινων δανείων με ισχυρούς κανόνες

προστασίας των δανειοληπτών και ταυτόχρονα διαμορφώθηκε αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος για να αποφευχθούν παρενέργειες από τη δευτερογενή αγορά. Τελευταίο κομμάτι για να συμπληρωθεί το πλαίσιο είναι η νομοθεσία για των εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρήσεων, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο».

Για τη νέα γραμματεία:

Σε ότι αφορά τη νέα γραμματεία, ο υπουργός είπε πως «θα έχει αρμοδιότητες στο σύνολο των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και πρόκειται για ένα θεσμό που θα προσφεύγουν οι δανειολήπτες – μέσω των 30 κέντρων που θα οργανωθούν σε όλη τη χώρα – ώστε να υπάρχει νομική βοήθεια και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο καλής διαμεσολάβησης για τα θέματα υπερχρέωσης ιδιαίτερα για τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Ενώ εξήγησε ότι αυτή «θα ασχολείται μ’ ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, θα έχει έναν ισχυρό συμβουλευτικό ρόλο, αλλά θα μπορεί να προχωράει και σε προτάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες και θα διαθέτει πλήρες πληροφοριακό σύστημα για τα θέματα που διαχειρίζεται».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Γιώργος Σταθάκης εξήγησε: «εγκαινιάζουμε μια νέα γραμματεία, τη γραμματεία ιδιωτικού χρέους και τίθεται σε λειτουργία ένα σημαντικό κτίριο. Σαν υπουργείο Οικονομίας δώσαμε το έναυσμα και ανοίγει ένας δρόμος για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου και μιας σημαντικής περιοχής της πρωτεύουσας».

Το λόγο πήρε και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης δηλώνοντας «το συγκεκριμένο κτίριο ξεκινάει τη λειτουργία του με μία σημαντική υπηρεσία».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Απομείωση των «κόκκινων» δανείων ζητά ο Γ. Σταθάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα