Απομακρύνονται οι ευπαθείς ομάδες από το Κορδελιό -Χωρίς τρένα και ΚΤΕΛ την Κυριακή

16:06 11/2/2017 - Πηγή: iPop

Απομακρύνονται οι ευπαθείς ομάδες από το Κορδελιό από το ΕΚΑΒ και κατευθύνονται σε δομές όπου και θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Κορδελιό, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς από το ΕΚΑΒ

ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δομές όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να απενεργοποιηθεί η βόμβα από την ομάδα ναρκαλιείας 112, η οποία έχει απενεργοποιήσει δεκάδες παρόμοιες βόμβες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και σε άλλες περιοχές.

Να θυμίσουμε πως γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό δύναμη του στρατού δημιούργησε ανάχωμα με σακιά από άμμο.

Από τις 6:00 το πρωί της Κυριακής αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας παό τις Αρχές. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση θα περιφρουρηθεί από 1.000 αστυνομικούς και θα υπάρξει κορδέλα μήκους τριάντα χιλιομέτρων για να καλύψει όλη την περιφέρεια της ζώνης εκκένωσης, που θα αναπτυχθεί, σε ακτίνα 1.900 μέτρων, από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Παράλληλα, ο ΟΣΕ έχει ενημερώσει πως θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των τρένων από 9.30 το πρωί της Κυριακής ως το τέλος της επιχείρησης ενώ από τις 15:00 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της επιχείρησης θα παραμείνει κλειστός και ο σταθμός «Μακεδονία» των ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας συνέστησε σε όλους τους πολίτες που κατοικούν στους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Δέλτα, να ενημερωθούν από το τηλεφωνικό κέντρο (2311805300) και την ιστοσελίδα της Περιφέρειας ώστε να γνωρίζουν αν ανήκουν στη ζώνη απομάκρυνσης ή όχι.

Η απομάκρυνση των κατοίκων από αυτή τη ζώνη είναι υποχρεωτική για την Κυριακή και θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 10 το πρωί οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Οι μετακινήσεις με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα γίνονται δωρεάν στα δρομολόγια για τη μετακίνηση των πολιτών της περιοχής, ενώ θα διατεθούν όσα οχήματα απαιτηθούν για τη διαδικασία.

Λόγω της γειτνίασης των γραμμών και του Εμπορευματικού Σταθμού Θεσσαλονίκης του ΟΣΕ με την αποκλεισθείσα περιοχή, καθώς και την απομάκρυνση του σιδηροδρομικού προσωπικού, καταργούνται τα εξής δρομολόγια:

Οι αμαξοστοιχίες ΑθηνώνΘεσσαλονίκης και αντίστροφα με αριθμούς 50 και 55.Οι αμαξοστοιχίες (Παλαιοφαρσάλου) – Λάρισας – Θεσσαλονίκης με αριθμούς 1594, 1596, 2590, 1599, 2591 καθώς και η 590 στο τμήμα της διαδρομής της μεταξύ Λάρισας Θεσσαλονίκης.Οι αμαξοστοιχίες Θεσσαλονίκης – Εδέσσης – Φλωρίνης και αντίστροφα με τους αριθμούς 83 και 84.

λεωφορεία που υποκαθιστούν την αμαξοστοιχία 91 μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δράμας θα συνεχίσουν προς Θεσσαλονίκη και δεν θα γίνει αλλαγή με την αμαξοστοιχία 600 στη Δράμα.

Να σημειωθεί πως οι κάτοχοι εισιτηρίων των αμαξοστοιχιών που καταργούνται, δικαιούνται είτε να ταξιδέψουν με άλλη αμαξοστοιχία την ίδια μέρα, είτε να αποζημιωθούν με κουπόνι ταξιδίου.

Photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

The post Απομακρύνονται οι ευπαθείς ομάδες από το Κορδελιό -Χωρίς τρένα και ΚΤΕΛ την Κυριακή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα