Αποκλείει η Lagarde επίτευξη πλεονασμάτων 3,5% | Στην Ουάσινγκτον ο Τσακαλώτος

07:51 20/4/2017 - Πηγή: iPop

Στην35 | Ουάσινγκτον μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενόψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, προκειμένου να έχει σειρά κρίσιμων συναντήσεων. Την ίδια στιγμή, η Christine Lagarde αποκλείει επίτευξη πλεονασμάτων στο 3,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ειδικότερα, η επικεφαλής του Ταμείου μιλώντας σε εκδήλωση για την εαρινή Σύνοδο, εξέφρασε την άποψη ότι τα πλεονάσματα

3,5% για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν είναι ούτε εφικτά, αλλά ούτε και υλοποιήσιμα.

Δεν έχουν ικανοποιηθεί οι όροι μας και γι’ αυτό δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα. Υπάρχει πρόοδος σε μεταρρυθμίσεις αλλά το χρέος είναι μη βιώσιμο. Η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, πρέπει να διεξαχθεί βάσει λογικών προβλέψεων

Κάνοντας λόγο για τις μεταρρυθμίσεις στη Ελλάδα, η Christine Lagarde εκτίμησε πως πρέπει «να οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη και να μην έχουν προσωρινά αποτελέσματα όπως έχει γίνει κάποιες φορές στο παρελθόν».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, οι ελληνικές Αρχές ξέρουν πως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι απαραίτητη διότι το σημερινό σύστημα απλά έχει ως αποτέλεσμα ένα αθροιστικά συσσωρευμένο έλλειμμα.

Ο διευθυντής του τομέα Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ τόνισε πως η πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 είναι προσωρινή και τελεί υπό αναθεώρηση.

Δεν έχουμε τελικά μεγέθη αλλά εκτιμήσεις για το 2016

Εάν, όμως, το 3,3% επιβεβαιωθεί, συνέχισε ο ίδιος, τότε ο αρχικός στόχος θα έχει ξεπεραστεί, ωστόσο, αυτή η υπέρβαση του στόχου έχει βασιστεί σε προσωρινά μέτρα.

Ο ίδιος επανάλαβε τη θέση του Ταμείου ότι ρεαλιστικός στόχος για πλεονάσματα είναι 1,5%, κληθείς να σχολιάσει εάν η ελληνική οικονομία μπορεί να διατηρήσει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ για πολλά έτη.

Στην Ουάσινγκτον το οικονομικό επιτελείο

Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνουν ο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης όπου θα έχουν σειρά συζητήσεων με κορυφαίους αξιωματούχους.

Την Τετάρτη προηγήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες συνεννοήσεις πριν την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Photo: The Council of the European Union / SOOC

The post Αποκλείει η Lagarde επίτευξη πλεονασμάτων 3,5% | Στην Ουάσινγκτον ο Τσακαλώτος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα