Θρήνος και ερωτήματα για την τραγωδία στο Σαραντάπορο

22:16 19/4/2017 - Πηγή: iPop

Θρήνος και ερωτήματα για την τραγωδία στο Σαραντάπορο με την πτώση του ελικοπτέρου Χιούι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 αξιωματικοί και να τραυματιστεί μια αρχιλοχίας. Οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής εξακολουθούν να ερευνώνται. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι οι θάνατοι και των τεσσάρων αξιωματικών ήταν ακαριαίος.

Οι Αρχές που διεξάγουν την έρευνα εξετάζουν το σενάριο το ελικόπτερο να προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, λόγω της χαμηλής νέφωσης και της περιορισμένης ορατότητας

στην περιοχή.

Το Επιτελείο έχει αποκλείσει εξάλλου την περίπτωση της ελλιπούς συντήρησης του ελικοπτέρου και οι έρευνες στρέφονται στις καιρικές συνθήκες και το ύψος της πτήσης.

Το «Χιούι» φέρεται να πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος, περίπου στα 500 πόδια, δηλαδή 170 μέτρα.

Το εν λόγω ύψος μπορεί να είναι αρκετά χαμηλό για το ανάγλυφο της περιοχής και τις καιρικές συνθήκες, ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο για τέτοιες αποστολές.

Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το ελικόπτερο μπλέχτηκε στα καλώδια ενώ πετούσε ή εάν έπεσε πάνω σ’ αυτά.

Από «θαύμα» σώθηκε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα

Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα ήταν η μόνο επιζήσασα της μοιραίας συντριβής. Η αρχιλοχίας μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο στο νοσοκομείο 424 Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, ενώ η κατάστασή της δεν κρίνεται κρίσιμη.

Όπως αποκάλυψε η ίδια στους γονείς της, σώθηκε καθώς ήταν δεμένη στο κάθισμά της. Το κάθισμα αποκολλήθηκε όταν το ελικόπτερο προσέκρουσε στο έδαφος με αποτέλεσμα η αρχιλοχίας να εκτιναχθεί έξω απ’ το Χιούι.

Πότε θα γίνουν οι εξόδιοι ακολουθίες των πεσόντων αξιωματικών

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των πεσόντων αξιωματικών του ελικοπτέρου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του υποστρατήγου (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.

Την ίδια μέρα στις 10 το πρωί θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου(ΤΘ) στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.

Αύριο, Πέμπτη θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα στη Λάρισα στις 12 το πρωί, ενώ την ίδια μέρα στις 17:30 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του υπολοχαγού(ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή επίσης στη Λάρισα.

Photo: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ

The post Θρήνος και ερωτήματα για την τραγωδία στο Σαραντάπορο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα