«Απαραίτητη η έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών για τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις»

20:09 8/12/2016 - Πηγή: iPop

Ως αναγκαία για τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις χαρακτήρισε την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών.

Ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν ενημέρωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος «παρακολουθεί στενά το ζήτημα και θεωρεί αναγκαία την έκδοσή τους».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην Τουρκία όσο το δυνατόν πιο σύντομα, καθώς, σύμφωνα με την τουρκική Κυβέρνηση, συνδέονται με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Τέλος, ο ίδιος κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να κάνουν

τις απαραίτητες κινήσεις για την έκδοση των στρατιωτικών.

Προσδοκούμε την επιστροφή αυτών των ατόμων όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Και οι οχτώ συνδέονται άμεσα με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η έκδοσή τους είναι αναγκαία για την απόδοση του δικαίου όσο και για τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να προβούν στα απαραίτητα βήματα

Το «ευχαριστώ» των Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα

Με μια κοινή τους δήλωση οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που βρίσκονται στην χώρα μας ευχαριστούν τον ελληνικό λαό για την συμπαράσταση που τους έδειξε. «Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες για την συμπάθεια και την συμπαράστασή τους», αναφέρεται στη δήλωση που εξέδωσαν οι στρατιωτικοί.

Η δήλωση εκδόθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δικαστικής φάσης σχετικά με το αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία. Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα έκδοσης των πέντε στρατιωτικών στην Τουρκία, ενώ αποδέχθηκε το αίτημα έκδοσης των τριών εξ’ αυτών. Οι εισαγγελείς και στις τρεις ξεχωριστές συνεδριάσεις που έγιναν πρότειναν την μη έκδοση των στρατιωτικών.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί στην δήλωσή τους τονίζουν πως «είναι χαρούμενοι με την σημερινή, τελευταία απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες».

Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για έκδοση των τριών στρατιωτικών. Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει την υπόθεση.

Photo: Getty

The post «Απαραίτητη η έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών για τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα