Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ευχαριστούν «όλους τους Έλληνες για την συμπαράστασή τους»

18:48 8/12/2016 - Πηγή: iPop

Με μια κοινή τους δήλωση οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που βρίσκονται στην χώρα μας ευχαριστούν τον ελληνικό λαό για την συμπαράσταση που τους έδειξε. «Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες για την συμπάθεια και την συμπαράστασή τους», αναφέρεται στη δήλωση που εξέδωσαν οι στρατιωτικοί.

Η δήλωση εκδόθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δικαστικής φάσης σχετικά με το αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία. Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα έκδοσης των πέντε στρατιωτικών στην Τουρκία, ενώ αποδέχθηκε το αίτημα έκδοσης των τριών εξ’ αυτών. Οι εισαγγελείς και στις

τρεις ξεχωριστές συνεδριάσεις που έγιναν πρότειναν την μη έκδοση των στρατιωτικών.

Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για έκδοση των τριών στρατιωτικών. Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει την υπόθεση.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί στην δήλωσή τους τονίζουν πως «είναι χαρούμενοι με την σημερινή, τελευταία απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες».

Ολόκληρη η δήλωση των στρατιωτικών:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου, όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα.

Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράστασή τους».

The post Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ευχαριστούν «όλους τους Έλληνες για την συμπαράστασή τους» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα