Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών | Κατατέθηκε η τροπολογία

19:55 15/6/2017 - Πηγή: iPop
| Κατατέθηκε

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών καθώς κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή απ’ το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Πλέον, το ΕΣΡ καλείται ν’ αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δημοπρατηθούν.

Η τροπολογία προτείνει να καταργηθεί ο λεγόμενος «νόμος Παππά», δηλαδή το άρθρο 2Α, για τις τηλεοπτικές άδειες. Το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του τονίζει πως το ΕΣΡ

πρέπει να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δημοπρατηθούν.

Θυμίζουμε πως με την τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2016, είχε ανασταλεί η εφαρμογή του άρθρου μέχρι να δημοσιευθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση δημοσιεύθηκε τελικά τον Ιανουάριο του 2017.

Η τροπολογία ορίζει ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), για όσο ισχύει η άδεια, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Αφού ψηφιστεί η σχετική τροπολογία, το ΕΣΡ θα κληθεί να προτείνει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, όπως και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από αυτές.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών | Κατατέθηκε η τροπολογία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα