Πώς να κοιμηθείς χωρίς να υποφέρεις από τον καύσωνα του Καλοκαιριού

18:51 15/6/2017 - Πηγή: iPop

Γίνεται να κοιμηθείς άνετα και χωρίς να ζεσταίνεσαι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Χωρίς air- condition; Και, όμως, γίνεται.

Εμείς σου προτείνουμε μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν στα ζεστά καλοκαιρινά βράδια που έρχονται.

Να είσαι δημιουργικός

Πώς θα σε βοηθήσει αυτό; Θα σε βοηθήσει να εφεύρεις μεθόδους που θα εμποδίσουν τον ζεστό αέρα να μπει μέσα στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, τοποθέτησε έναν ανεμιστήρα μπροστά από τα παράθυρα για να εμποδίσεις την κουφόβραση ή τοποθέτησε ένα μπολ γεμάτο με πάγο ή κρύο νερό μπροστά

από τις λεπίδες έτσι ώστε ο αέρας να είναι πιο δροσερός.

Επίλεξε μια πιτζάμα βαμβακερή

Αν ακόμα προτιμάς να κοιμηθείς γυμνός μπορείς.
Εφάρμοσε κομπρέσες εμποτισμένες με ζεστό νερό σε ευαίσθητες περιοχές όπως είναι ο λαιμός, οι αγκώνες, οι αστράγαλοι ή πίσω από τα γόνατα.
Η επαφή με το κρύο νερό προκαλεί αγγειοσυστολή με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμότητα στο δέρμα. Αντ’ αυτού η θερμότητα προκαλεί κρύο εξαιτίας της διαφοράς της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

Κοιμήσου μόνος σου

Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να είναι πιο δροσερά. Με το να κοιμηθείς με κάποιον αυξάνεται η θερμότητα του σώματος πόσο μάλλον να κοιμηθείς αγκαλίτσα με κάποιον. Τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες, το ξεχνάς!

Κάνε ένα ντους με χλιαρό νερό για να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματός σου

Είναι μια πολύ καλή τεχνική για να νιώσεις φρέσκος και καθαρός. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι αν και το θερμικό σοκ με το κρύο νερό πάνω στο σώμα μας δημιουργεί μια στιγμιαία αίσθηση, καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια και τελικά οδηγούμαστε στο αντίθετο αποτέλεσμα και νιώθουμε πιο γρήγορα τη θερμότητα στο σώμα μας.

Φάε μια σαλάτα για βραδινό

Απόφυγε τα βαριά γεύματα και αυτά που τρώγονται ζεστά, όπως η σούπα και το ψητό κοτόπουλο. Αναγκάζουν τον οργανισμό να παράγουν περισσότερη θερμότητα για να χωνέψει. Ένα γιαούρτι ή μια σαλάτα είναι ιδανικά για τις καλοκαιρινές σου βραδιές. Και να θυμάσαι να πίνεις άφθονο νερό!

Σβήσε εντελώς τα φώτα και τα ηλεκτρονικά είδη στο σπίτι

Δαπανούν ενέργεια και παράγουν θερμότητα. Μπορείς να τα αντικαταστήσεις με λαμπτήρες φθορισμού: Χρησιμοποιούν το ένα πέμπτο της ενέργειας και εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα.

Τέλος, αν μπορείς να κοιμηθείς σε εξωτερικό χώρο, να το κάνεις! Σε μια ταράτσα, στην παραλία, στο κάμπινγκ, σκέψου το…

Photo: elpais.com

The post Πώς να κοιμηθείς χωρίς να υποφέρεις από τον καύσωνα του Καλοκαιριού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα