Αναμένεται η θέση του Trump για το Ελληνικό χρέος

10:52 11/5/2017 - Πηγή: iPop

Οι G7 συζητούν για το ελληνικό χρέος και το μεγάλο ερωτηματικό είναι η θέση του Trump για το Ελληνικό χρέος.

Με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν ότι ο Αμερικανος Πρόεδρος θα στηρίξει τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο «Ελληνικό Πρόγραμμα», παρόλο που πληθαίνουν οι φωνές στο Κογκρέσο, στο οποίο κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, για τα προγράμματα του Ταμείου, με βάση την ενημέρωση ανώτερου

αξιωματούχου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών σε ομάδα δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο το «Ελληνικό Ζήτημα» θα συζητηθεί στο πλαίσιο της Συνόδου των επτά πλουσιοτέρων κρατών του κόσμου (G7), και όχι στο περιθώριο, αν και δεν αναμένεται να ληφθούν σήμερα αποφάσεις.

Να τονίσουμε, πως αυτή η κίνηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς δηλώνει ότι υπάρχει βούληση για διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος.

Όπως τονίζουν πηγές, το ΔΝΤ δεν έχει την αισιοδοξία που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες και επιμένει στην διευθέτηση του θέματος του ελληνικού χρέους πριν λάβει τελικές αποφάσεις.

«Η βιωσιμότητα του χρέους είναι το κλειδί» δήλωσαν οι πηγές.

Στις 22 Μαϊου θα ξεκινήσει η συζήτηση όπως δηλώνουν οι αξιωματούχοι, καθώς οι ίδιοι επιμένουν ότι είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το θέμα των πλεονασμάτων δεν έχει κλείσει για μετά το 2018 και ό,τι ακούγεται αφορά και εκφράζει επιθυμίες και απόψεις των υπολοίπων δανειστών.

«Αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς κανείς να γνωρίζει που θα καταλήξει. Δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα ακόμα» είπαν χαρακτηριστικά οι πηγές ενώ επισήμαναν επίσης πως στηρίζουν το δίπτυχο, υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ δεν τοποθετήθηκε στα διάφορα δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων.

Ο ανώτερος αξιωματούχος ο οποίος έκανε την ενημέρωση στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Ελληνικό Πρόγραμμα. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά.

The post Αναμένεται η θέση του Trump για το Ελληνικό χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα