Αν μισείτε το πρωί ξύπνημα, σας έχουμε καλά νέα!

20:38 11/5/2017 - Πηγή: iPop

Πολλοί λένε ότι το πρωινό ξύπνημα, βελτιώνει την παραγωγικότητα σου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Jon Levy, αν δεν είσαι βιολογικά συνδεδεμένος με το να ξυπνάς νωρίς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αναγκάσεις τον εαυτό σου να το κάνει αυτό. Διάβασε παρακάτω να μάθεις τους λόγους!

3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφύγεις το πρωινό ξύπνημαΤο πρωινό ξύπνημα μειώνει την ευτυχία:

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι ξυπνούν νωρίς για να ξεκινήσουν το έργο τους. Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα Rachel Foster, δεν υπάρχει έρευνα

που να λέει ότι με το να ξυπνάς νωρίς γίνεσαι πιο παραγωγικός. Δεν σημαίνει επίσης ότι θα είσαι πλουσιότερος .Στην πραγματικότητα, σε μια έρευνα για το τι κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους, ο νούμερο ένα παράγοντας ήταν ο αρκετός ύπνος. Πολύ κάτω από αυτό ήταν η κοινωνική αλληλεπίδραση.Είναι αντίθετο με την βιολογική σου φύση: Ο Δρ Michael Breus, επίσης γνωστός ως «ο γιατρός ύπνου», τονίζει ότι τα σώματά μας είναι προγραμματισμένα να λειτουργούν καλύτερα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Αυτή η προτίμηση χρόνου ποικίλλει από άτομο σε άτομο, επειδή έχουμε διαφορετικά βιολογικά ρολόγια. Στο βιβλίο του «The Power of When», ο Δρ. Breus χωρίζει αυτές τις προτιμήσεις σε τέσσερις κατηγορίες – Δελφίνι, Λιοντάρι, Αρκούδα και Λύκος. Τα λιοντάρια είναι πρωινά άτομα που τείνουν να σηκώνονται με τον ήλιο. Οι αρκούδες είναι το πιο συνηθισμένο ή φυσιολογικό πρότυπο ύπνου, στο οποίο κοιμάσαι τη νύχτα και είσαι ξύπνιος στη διάρκεια της ημέρας. Τα δελφίνια δεν κοιμούνται καθόλου καλά. Στη φύση, τα δελφίνια αφήνουν μόνο το μισό από τον εγκέφαλό τους να κοιμάται κάθε φορά. Οι λύκοι μένουν μέχρι αργά το βράδυ και είναι πιο παραγωγικοί κατά τις ώρες εκείνες.
Η βιολογία μας επηρεάζει τις ώρες της ημέρας που είμαστε πιο παραγωγικοί. Η συντριπτική πλειοψηφία όλων των ανθρώπων δεν είναι φτιαγμένη για να ξυπνήσει τις πρωινές ώρες. Εκτός αν είσαι Λιοντάρι, που φτιάχτηκε για να ξυπνάει νωρίς, μην πιέζεις τον εαυτό σου. Μπορεί να είσαι σε θέση να το κάνεις για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά δεν είναι βιώσιμο.Χάνεις την παραγωγικότητα σου: Το ξύπνημα σε μη φυσιολογικό χρόνο μπορεί να προκαλέσει στέρηση ύπνου. Όταν είσαι κουρασμένος, θα χάσεις την παραγωγικότητα σου. Γίνεσαι πιο ευερέθιστος και λιγότερο λειτουργικός.Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μετά από 17 έως 19 ώρες χωρίς ανάπαυση, οι άνθρωποι λειτουργούσαν το ίδιο ή χειρότερα από κάποιον που είχε επίπεδο συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα (BAC) 0,05 τοις εκατό. Οι χρόνοι αντίδρασης ήταν 50% βραδύτεροι σε άτομα που είχαν στερηθεί τον ύπνο σε σύγκριση με εκείνους που είχαν πιει.

Για εκείνους τους λίγους ανθρώπους που είναι προκαθορισμένοι από βιολογικής απόψεως να ξυπνάνε πρωί, το πρωινό ξύπνημα μπορεί να είναι χρήσιμο. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κατασκευασμένοι να κοιμόμαστε σε διαφορετικό κύκλο και το να προσπαθούμε να το αλλάξουμε είναι σαν να προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τη βαρύτητα. Ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά πηδάς, θα πατάς πάντα πίσω. Ποτέ μην αισθάνεσαι άσχημα γιατί δεν ξυπνάς από τη χαρά της αυγής. Δεν θα επωφεληθείς από το να αναγκάζεις τον εαυτό σου να το κάνει ούτως ή άλλως. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να διαταράξεις αρνητικά τον βιολογικό σου κύκλο του ύπνου και να μειώσεις την ευτυχία σου.

The post Αν μισείτε το πρωί ξύπνημα, σας έχουμε καλά νέα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα