Τσακαλώτος: Τόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο

17:47 11/5/2017 - Πηγή: iPop

Διευκρινίσεις για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε βουλευτές κι απαντώντας στις ερωτήσεις τους μαζί με την κα Παπανάτσιου. Από μεριάς των βουλευτών, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκαν ανησυχίες για την εφαρμογή των αντίμετρων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διευκρίνισε πως το αφορολόγητο όριο δεν θα πέσει τελικά κάτω απ’ τις 6.000 ευρώ, λέγοντας πως η βάση για το αφορολόγητο θα είναι για τον άγαμο στις 6.250 ευρώ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΦΠΑ

στα αγροτικά εφόδια θα πάει τελικά από το 24% στο 13% από 1.07.2017.

Οι ερωτήσεις των βουλευτών φέρεται να επικεντρώθηκαν γύρω απ’ την εφαρμογή των μέτρων και των αντίμετρων, κάτι το οποίο προκαλεί γενικές ανησυχίες, καθώς τίποτα δεν μπορεί προς το παρόν να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα πιάσει 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα.

Με τη διαδικασία του επείγοντος ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο στις 18 Μαΐου

Αύριο, Παρασκευή, θα γίνει η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ μέχρι τις 18 Μαΐου θα γίνει και η ψήφισή του. Το χρονοδιάγραμμα εκδόθηκε αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό, το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα θα κατατεθεί αύριο μεσημέρι προς απόγευμα στη Βουλή, τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα εισαχθεί στις αρμόδιες Επιτροπές και την Τετάρτη ή την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Η ψήφισή του θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι εάν δεν υπάρξει εφαρμογή των μέτρων για το χρέος έως το 2018, δεν θα υπάρξει αντινομοσχέδιο για την άρση των μέτρων με έτος εφαρμογής το 2019 και 2020.

Ο ίδιος γνωστοποίησε επίσης πως η συζήτηση για το χρέος πολύ πιθανό να μεταφερθεί για τον Ιούνιο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Τσακαλώτος: Τόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα