Αλλαγές στο ασφαλιστικό των υπαλλήλων του Δημοσίου. Τι αναφέρει η Εγκύκλιος;

15:14 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Το ασφαλιστικό των υπαλλήλων του Δημοσίου αλλάζει και έτσι τρεις κατηγορίες μπαίνουν στο στόχαστρο. Πλέον, για να βγουν στην σύνταξη θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής;

Σε Εγκύκλιο του το Υπουργείο Εσωτερικών Εσωτερικών και Διοικητικής εστιάζει στις τρεις κατηγορίες υπαλλήλων και τονίζει:

Θα συνταξιοδοτούνται όταν συμπληρώσουν το 62ο έτος της ζωής τους και εφόσον παράλληλα έχουν καταφέρει να συμπληρώσει 40 χρόνια υπηρεσίας ή έως τη συμπλήρωση των 40 χρόνων προϋπηρεσίας, αλλά όχι πέραν της ηλικίας των 67 ετών.

Ποιες
είναι οι τρεις κατηγορίες υπαλλήλων;οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου με συμβάσεις αορίστου χρόνουοι μόνιμοι υπάλληλοι οι οποίοι, όμως, εκτός του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού καθεστώτος του δημοσίου υπάγονται και σε καθεστώς κύριας ασφάλισης άλλου φορέαόσοι ασφαλίστηκαν μετά το 2010 στο ΙΚΑ

Αξίζει να τονιστεί πως για τους μονίμους δημοσίους αλλά και τους δημοτικούς υπαλλήλους η υπαλληλική τους σχέση είναι εφικτό να λυθεί αυτοδικαίως αμέσως μετά τη συμπλήρωση 35 χρόνων προϋπηρεσίας.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε πως το ασφαλιστικό βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ εξετάζονται οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από τις νέες μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

The post Αλλαγές στο ασφαλιστικό των υπαλλήλων του Δημοσίου. Τι αναφέρει η Εγκύκλιος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα