Αυτός είναι ο «διάδοχος» του Τζιχάντι Τζόν – Η ταυτότητα του μασκοφόρου τζιχαντιστή

13:45 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Έρευνες διεξάγονται για την ταυτότητα του μασκοφόρου τζιχαντιστή, ο οποίος εμφανίζεται ως «διάδοχος» του εκτελεστή του ISIS, Τζιχάντι Τζον, στο πρόσφατο video εκτελέσεων πέντε Βρετανών «κατασκόπων» που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα της η τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο μασκοφόρος τζιχαντιστής που εξαπέλυσε απειλές εναντίον του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, πρόκειται για έναν Βρετανό με το όνομα Σιντχάρτα Ντχαρ ο

οποίος διέφυγε στη Συρία το 2014 ενώ αποτελούσε το αντικείμενο έρευνας από τις αστυνομικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας.

Islamic State video suspect thought to be Briton Siddhartha Dhar https://t.co/DZqKdu832Rpic.twitter.com/lxYbyf8lM8

BBC News (UK) (@BBCNews) January 5, 2016

Σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών αρχών ασφαλείας, έπειτα από τη δημοσίευση του video στο οποίο απεικονίζονται οι εκτελέσεις πέντε Βρετανών με την κατηγορία της «κατασκοπείας», οι έρευνες των βρετανικών αρχών επικεντρώθηκαν στην ταυτότητα του μασκοφόρου τζιχαντιστή, που εμφανίζεται στο video να απειλεί τον Ντέιβιντ Κάμερον, για την εκστρατεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Συρία.

Επικαλούμενο κυβερνητική πηγή το BBC, αναφέρει σe σχετικό του άρθρο πως ο Σιντχάρτα Ντχαρ, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές το Σεπτέμβριο του 2014, ως βασικός ύποπτος για παροχή υποστήριξης σε ισλαμιστική οργάνωση, ενώ αφότου αφέθη ελεύθερος με εγγύηση, έφυγε από τη Βρετανία και διέφυγε στη Συρία.

Ένας από τους συνεργάτες του Σιντχάρτα Ντχαρ δηλώνει στο BBC πως «δεν έχει αμφιβολία ότι η φωνή του άνδρα που εμφανίζεται στο βίντεο του ΙΚ ανήκει στον Ντχαρ», ενώ η μητέρα του Ντχαρ δηλώνει στην εφημερίδα The Telegraph «ότι δεν γνωρίζει».

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής οι βρετανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ακριβή θέση του μασκοφόρου τζιχαντιστή.

The post Αυτός είναι ο «διάδοχος» του Τζιχάντι Τζόν – Η ταυτότητα του μασκοφόρου τζιχαντιστή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα