Η Νέα Δημοκρατία ζητά επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών για τις προκλήσεις στο Αιγαίο

14:03 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Άμεση κινητοποίηση και παράλληλα επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών, αναφορικά με τις προκλήσεις στο Αιγαίο, από την πλευρά των Τούρκων, ζητά με επιστολή της η Νέα Δημοκρατία.

Τι αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος;

Εκφράζει την έντονη ανησυχία του και τον προβληματισμό του και ζητά από τον Κοτζιά να προβεί σε ανακοίνωση.

Εξηγεί πως: «ο μεγάλος αριθμός των σχετικών

επισήμων ανακοινώσεων της τουρκικής Κυβέρνησης και το εύρος των ζητημάτων που θίγονται σε αυτές, φαίνεται να θέτουν εκ νέου και πιεστικά, σχεδόν το σύνολο των τουρκικών αμφισβητήσεων στη θάλασσα του Αιγαίου. Ειδικότερα, τα τουρκικά NOTAM’S και NAVTEX φαίνεται να αφορούν εμμέσως ή αμέσως:

­ στο εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων,­ στις ελληνικές αρμοδιότητες έρευνας και διάσωσης,στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα­ στην άμυνα και ασφάλεια ελληνικών νησιών και μεγάλων περιοχών στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο».

Τέλος, σημειώνει πως οι συγκεκριμένες τουρκικές ενέργειες:

Εκδηλώνονται σε περίοδο ορατής κινητικότητας στον ελληνοτουρκικό διάλογο και ιδιαίτερα σοβαρών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό των Εξωτερικών.

Τι είχε συμβεί;

Στις 30/12 συνεχόμενες παραβιάσεις σημειώθηκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από το βορειοανατολικό Αιγαίο.

The post Η Νέα Δημοκρατία ζητά επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών για τις προκλήσεις στο Αιγαίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα