Ψαλιδίζονται τα εφάπαξ- Περικοπές που σοκάρουν

12:09 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Δεδομένες όπως όλα δείχνουν είναι οι μειώσεις στα εφάπαξ οι οποίες αναμένεται να φτάσουν το 35% και θα κυμαίνονται αναλογικά με το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι περικοπές θα είναι μεταξύ 25% και 35%, ενώ παράλληλα μαζί με τη συγχώνευση των ταμείων πρόνοιας σ’ ένα ταμείο με τις επικουρικές συντάξεις κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τους πολίτες πως θα υπάρχει εφάπαξ τα επόμενα χρόνια.

Σε σχετικό τους δημοσίευμα τα dikaiologitika.gr κάνουν λόγω για συγχώνευση των υπαρχόντων ταμείων που θα γίνει με τη δημιουργία ενός ταμείου κύριας σύνταξης

(ΕΦΚΑ) και ενός ταμείου επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας.

Αυτό πρακτικά, όπως τονίζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα σημαίνει ότι το ΕΤΕΑ πρόκειται να απορροφήσει τους Τομείς Πρόνοιας που απονέμουν εφάπαξ βοηθήματα και κύρια το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τις νέες περικοπές και στα εφάπαξ.

Να τονισθεί πως στην περιμένουν για να λάβουν το εφάπαξ τους περιμένουν πάνω από 63.000 πολίτες οι οποίοι έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ψαλιδίζονται τα εφάπαξ- Περικοπές που σοκάρουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα