Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων στην Αγία Πετρούπολη | Όσα γνωρίζουμε για τον δράστη

08:08 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 14 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας της Ρωσίας, Scvortsova. Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην Αγία Πετρούπολη | Όσαμετά την επίθεση, η οποία κατά πολλούς χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική.

Ο Vladimir Putin το βράδυ της Δευτέρας μετέβη στο σημείο της έκρηξης κι άφησε με τη σειρά του λουλούδια στη μνήμη

των θυμάτων.

REUTERS/Grigory Duko

Οι έρευνες των Αρχών σ’ αυτό το στάδιο επικεντρώνονται στην αναζήτηση ενός νεαρού, ως βασικού υπόπτου, ο οποίος φέρεται να είναι απ’ την Κεντρική Ασία. Μάλιστα, οι υπηρεσίες ασφαλείας του Κιργιστάν φέρεται να έχουν αναγνωρίσει τον ύποπτο ως Ρώσο πολίτη, γεννημένο στο Κιργιστάν.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναγνωρίστηκε ως ο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ (Akbarzhon Dzhalilov), γεννημένος το 1995 με καταγωγη από το Osh, λένε οι αρχές στην ανακοίνωση τους, η οποία αναφέρεται σε «προκαταρκτικά στοιχεία» ενώ σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του Κιργιστάν συνεργάζονται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα είχαν κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ φωτογραφίες ενός άλλου άνδρα, ο οποίος θεωρούνταν ύποπτος για την επίθεση, ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο ίδιος παραδόθηκε και δηλώνει αθώος.

Οι Αρχές φέρεται να ερευνούν τα ανθρώπινα υπολείμματα ενός άνδρα, κεντροασιατικής καταγωγής, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον νεαρό άνδρα να έδρασε ως βομβιστής αυτοκτονίας. Ο άνδρας εμφανίζεται να φοράει σακίδιο, κόκκινο μπουφάν, γυαλιά και καπέλο, ενώ σε μια φωτογραφία φαίνεται να περπατάει έχοντας τις γροθιές του σφιγμένες.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, ενώ τη Δευτέρα γνωστοποιήθηκε πως είναι σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια.

Επικοινωνία Trump- Putin

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι κ.κ. Trump και Putin, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του προς τον Ρώσο ομόλογό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

Ο πρόεδρος Trump προσέφερε την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στην αντιμετώπιση της επίθεσης και στην προσαγωγή των υπεύθυνων στη δικαιοσύνη. O Trump και ο πρόεδρος Putin συμφώνησαν ότι η τρομοκρατία πρέπει να ηττηθεί αποφασιστικά και γρήγορα

Photo: Reuters

The post Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων στην Αγία Πετρούπολη | Όσα γνωρίζουμε για τον δράστη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα