Τα πιο άκυρα δώρα που έχει δεχθεί ever η Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα τοτέμ και μια σακούλα με…αλάτι

21:17 3/4/2017 - Πηγή: iPop

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δεχτεί περισσότερα από 250 δώρα, από 100 διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς και κουλτούρες.

Μια σακούλα με αλάτι, ένα τοτέμ από τον Καναδά και ένα μεγάλο πλοίο με καταγωγή την Κίνα είναι μερικά από τα δώρα που έχει δεχτεί κατά τη βασιλεία της.

Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping τον Οκτώβρη του 2015 δώρισε στη βασίλισσα ένα «καράβι- θησαυρό» συμβολίζοντας τη φιλία και την ειρήνη.


Το 1956 η βασίλισσα δέχτηκε έναν επιβλητικό θρόνο με χάντρες από τη Νιγηρία, ενώ το 1953 η βασίλισσα της Tonga, Salote

Tupou II, της προσέφερε καλάθια από ύφασμα καρύδας.


Ένα χειροποίητο ασημένιο μπολ με φρούτα δέχτηκε από τον Πρόεδρο της Ζάμπια Kennth Kauda.


Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφτηκε την Κίνα τον 1971, την υποδέχτηκαν με ένα εντυπωσιακό ξύλινο τοτέμ, το οποίο βέβαια πήρε πίσω μαζί της στην Αγγλία.


Ένα λίγο πιο ταπεινό δώρο ήταν μια τσάντα με αλάτι από τις Βρετανικές παρθένες νήσους για τα ενενηκοστά γενέθλια της. Βέβαια και αυτό έχει την ιστορία του. Αντιπροσωπεύει την παράδοση του νησιού να δίνουν στον μονάρχη ένα κιλό αλάτι για τα γενέθλια του.

Φυσικά η βασίλισσα Ελισάβετ έχει φυλάξει όλα τα δώρα, τα οποία το κοινό θα μπορέσει να θαυμάσει στο Buckingham Place στην καθιερωμένη έκθεση που θα γίνει τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμα:

Tα 47 βήματα που θα ακολουθηθούν όταν θα πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ

The post Τα πιο άκυρα δώρα που έχει δεχθεί ever η Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα τοτέμ και μια σακούλα με…αλάτι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα