Ύστατη προσπάθεια πριν το Eurogroup

07:48 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Ύστατη προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα κάνει η Κυβέρνηση λίγο πριν το Eurogroup της Παρασκευής, αποφασίζοντας νέο γύρο διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους Θεσμούς.

Απ’ την Τρίτη, οι κ.κ. Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου θα έχουν σειρά επαφών στις Βρυξέλλες με στόχο να υπάρξει σύγκλιση σε ασφαλιστικό, εργασιακό και ενεργειακό.

Το Brussels

group αποφασίστηκε και κρατήθηκε σε μυστικότητα απ’ την Κυβέρνηση και το ελληνικό ΥΠΟΙΚ. Μόνο απ’το υπουργείο Εργασίας ήταν γνωστό ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα βρίσκεται στις 4-6 Απριλίου στις Βρυξέλλες. Το αιφνιδιαστικό ταξίδι φέρεται, κατά ορισμένες πηγές, ν’ αποφασίστηκε μετά το αυστηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Θυμίζουμε πάντως ότι και το απόγευμα της Δευτέρας, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης. Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν πως μετά την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup ώστε κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής να υπάρξει μια παραπάνω πρόοδος, εκτός απ’ την διαπίστωση της προόδου των συνομιλιών για την Ελλάδα.

Στόχος είναι ν’ αποφευχθεί ένα πιθανό «πάγωμα» της διαπραγμάτευσης μέχρι το τέλος της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ (23 Απριλίου) και να μπορέσει, ακόμα και τελευταία στιγμή, να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν την Παρασκευή.

The post Ύστατη προσπάθεια πριν το Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα