Αυξάνονται τα θύματα από το ναυάγιο στο Αιγαίο- Την παρέμβαση του ΝΑΤΟ ζητά η Μέρκελ

21:15 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που τα θύματα από τα ναυάγια στα νερά του Αιγαίου αυξάνονται, η Άνγκελα Μέρκελ καλεί για ενισχύσεις από το ΝΑΤΟ, ενώ βρίσκεται στην Τουρκία.

Στους 27 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο κοντά στις τουρκικές ακτές που έγινε την Δευτέρα. Ανάμεσά τους και 11 παιδιά.

Από το ναυάγιο έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής μόλις 4 άτομα, ενώ στο πλοιάριο φέρεται να επέβαιναν 40 άτομα.

Έρευνες

με πλοία και ελικόπτερο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, η Α. Μέρκελ βρέθηκε στην Τουρκία, σ’ ένα ταξίδι- αστραπή που σκοπό είχε να πείσει τον κ. Νταβούτογλου να κάνει ό,τι μπορεί για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές στην Ευρώπη.

Μέρκελ και Νταβούτογλου συμφώνησαν πως θα ζητήσουν την συνδρομή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι στις τουρκικές ακτές.

Τι είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος;

«Θα εκμεταλλευτούμε τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για να συζητήσουμε τις δυνατότητες και σε ποιο βαθμό το ΝΑΤΟ μπορεί να βοηθήσει όσον αφορά την επιτήρηση στη θάλασσα προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής.

εν νιώθουμε μόνον φρίκη, αλλά και σοκ για τον ανθρώπινο πόνο που έχουν προκαλέσει σε χιλιάδες αμάχους οι βομβαρδισμοί στους οποίους έχουν προχωρήσει η ρωσική πλευρά και το καθεστώς της Δαμασκού

Είμαστε τώρα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, συγκλονισμένοι από τα δεινά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που υφίστανται και τους βομβαρδισμούς που προέρχονται από τη ρωσική πλευρά».

Τι είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός;

«Περίπου 30.000 άμαχοι έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στα κλειστά τουρκικά σύνορα, αφότου οι Σύροι αυτοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από την επιχείρηση που άρχισαν πριν από μια εβδομάδα οι κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από την πόλη του Χαλεπίου.

Προφανώς, όπως πάντα, θα καλύψουμε τις ανάγκες των σύρων αδελφών μας και θα τους δεχτούμε όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί ότι, αφού η Τουρκία δέχεται τους πρόσφυγες και αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, πρέπει να σηκώσει ολομόναχη το βάρος της υποδοχής αυτής».

Ακόμη τόνισε πως εντός των επόμενων ημερών, θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες σχετικά με τα προγράμματα που ετοιμάζει η Τουρκία, αφού λάβει τα 3 δις ευρώ από την Ε.Ε.

Photo: Lefteris Partsalis / SOOC

The post Αυξάνονται τα θύματα από το ναυάγιο στο Αιγαίο- Την παρέμβαση του ΝΑΤΟ ζητά η Μέρκελ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα