Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι-Άγνωστα τα κίνητρα, ανοιχτό το αεροδρόμιο

17:17 18/3/2017 - Πηγή: iPop

Τη φωτογραφία του δράστη της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι, έφερε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Le Parisien”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της έγκριτης γαλλικής εφημερίδας, στη φωτογραφία είναι ο 39χρονος Ziyed Β. κάτοικος της γαλλικής πρωτεύουσας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Val-d’Oise.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως ενώ ο 39χρονος είχε απασχολήσει

τις γαλλικές αρχές για ληστείες στο παρελθόν και είχε τεθεί σε έρευνα μάλιστα μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε στις φυλακές, δεν είχε κριθεί ότι έπρεπε ο φάκελος του να χαρακτηριστεί «S», ειδική κατηγορία στην οποία εντάσσονται οι ύποπτοι για τρομοκρατία.

Ο δράστης της επίθεσης, πριν φτάσει στο αεροδρόμιο, όπου επιχείρησε να αφοπλίσει μια γυναίκα στρατιωτικό με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων της, είχε τραυματίσει αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου στα βόρεια προάστια της πόλης.

Έχω πυροβολήσει αστυνομικό

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ σχετικά με την ένοπλη επίθεση στο αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, είχε στείλει sms στον πατέρα και στον αδερφό του με το οποίο τους ενημέρωνε πως «έχει πυροβολήσει αστυνομικό».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γαλλικές Αρχές έχουν συλλάβει τους δύο συγγενείς του δράστη καθώς η έρευνα για τα σκοτεινά κίνητρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Francois Hollande, αφού χαιρέτισε το θάρρος των αστυνομικών και των στρατιωτικών απέναντι ένα «ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, έδωσε εντολή για πλήρης προσήλωση και ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ανοιχτό το αεροδρόμιο

Πριν από λίγο οι γαλλικές Αρχές έδωσαν το πράσινο φώς και όλοι οι τερματικοί σταθμοί του αεροδρομίου Orly είναι ανοιχτοί στο επιβατικό κοινό. Να υπενθυμίσουμε πως το αεροδρόμιο παρά την παρουσία της μεγάλης αστυνομικής δύναμης, ήταν κλειστό για αρκετή ώρα, με τους επιβάτες που βρίσκονταν σε πτήσεις που είχαν προσγειωθεί να παραμένουν μέσα στα αεροπλάνα.

Ακόμα ένα κρούσμα τρομοκρατίας;

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ένοπλη επίθεση είναι ακόμα ένα κρούσμα τρομοκρατίας χωρίς αυτό ωστόσο να αποκλείει άλλα ενδεχόμενα. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επαληθευτεί, θα πρόκειται για ακόμα μια τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Να υπενθυμίσουμε πως ακόμα είναι νωπές οι εικόνες από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Bataclan, στο Charlie Hebdo και τη Νίκαια όπου οι Γάλλοι βίωσαν με το χειρότερο τρόπο τον τυφλό αγώνα του θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Photo/Πηγές: Le Parisien, Le Figaro

The post Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι-Άγνωστα τα κίνητρα, ανοιχτό το αεροδρόμιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα