Αυτή είναι η αιτία της τραγωδίας στο Άδενδρο

14:41 19/5/2017 - Πηγή: iPop

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα της επιτροπής για τα αίτια του δυστυχήματος στο Άδενδρο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αιτία της τραγωδίας με τον εκτροχιασμό του τρένου ήταν η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο ΑθήναΘεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα,

η ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο συρμός ήταν 144,3 km/h, ενώ το όριο ήταν 60.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών επιβεβαιώνει ότι προχωρούν εντατικά όλες οι απαραίτητες εργασίες, σύμφωνα με τη σχετική εντολή που είχε δώσει από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου, κληθείς να σχολιάσει γιατί το τρένο μπήκε στην παρακαμπτήρια, τόνισε πως «το τρένο ακολουθεί επί 12 χρόνια την παρακαμπτήρια γιατί τα τρένα δεν μπορούν να πάνε απ’την κεντρική γραμμή επειδή έχει πρόβλημα σηματοδότησης».

Ο κ. Πετράκης τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του πως υπάρχει σήμανση στο σημείο, αλλά είναι για τον χειρισμό των εκτάκτων γεγονότων. «Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί η φωτοσήμανση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Θυμίζουμε ότι το τρένο κατά τον εκτροχιασμό του προσέκρουσε πάνω σε σπίτι όπου διέμεναν αλλοδαποί, οι οποίοι ευτυχώς πρόλαβαν και πήδηξαν έξω απ’ το σπίτι.

Photos: Marantelos Photography

The post Αυτή είναι η αιτία της τραγωδίας στο Άδενδρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα