Αυστηρές ποινές με διαταγή Καμμένου για τους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

10:15 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Αυστηρές αναμένεται να είναι οι ποινές οι οποίες θα επιβληθούν στους φαντάρους στο στρατόπεδο Μεσολογγίου που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό, όπως προανήγγειλε την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Όπως έχει γίνει γνωστό την υπόθεση έχει αναλάβει στρατιωτικός εισαγγελέας και στους 7 φαντάρους αναμένεται να επιβληθεί ενδεχόμενη ποινή έως 5 χρόνια φυλάκισης.

Θυμίζουμε, πως οι επτά αλβανικής καταγωγής νεοσύλλεκτοι οι οποίοι βρίσκονταν στο στρατόπεδο Μεσολογγίου

πόζαραν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό με απλωμένα φτερά και δημοσίευσαν τη σχετική φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΓΕΣ διαπιστώθηκε, πως οι 7 νεοσύλλεκτοι είναι όλοι αλβανικής καταγωγής και η φωτογραφία ελήφθη κατά πάσα πιθανότατα από κάποιο κινητό τηλέφωνο στο στρατόπεδο του συντάγματος Ευζώνων 2/39 στο Μεσολόγγι

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».

Τι είπε ο υπουργός εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για τους νεοσύλλεκτους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό;

Μιλώντας σε εκπομπή το πρωί της Τρίτης ο αρμόδιος Υπουργός έκανε λόγο για αυστηρές ποινές και σχολίασε τη φωτογραφία λέγοντας:

Είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται από τον αλβανικό εθνικισμό να προκαλέσει τις σχέσεις με την Ελλάδα

Ο Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε πως «τέτοια φαινόμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν γίνονται αποδεκτά» και πρόσθεσε:

Ήδη έχει διαταχθεί από το ΓΕΣ και από εμένα να εξαντληθούν οι πειθαρχικές ευθύνες, οι διοικητικές ευθύνες αλλά και οι ποινικές ευθύνες

Επίσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε, πως θα διερευνηθεί πως οι επτά φαντάροι πήραν την ελληνική υπηκοότητα και αν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως θα επιβληθούν πολύ αυστηρές κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη έρευνα από το ΓΕΣ για τους νεοσύλλεκτους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

The post Αυστηρές ποινές με διαταγή Καμμένου για τους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα