Στο στόχαστρο του Trump οι μετανάστες και οι αμβλώσεις

07:48 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Έτοιμος να κάνει πράξη μια απ’ τις μεγαλύτερες προεκλογικές του δεσμεύσεις, η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, είναι ο Donald Trump, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημέρωσης δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, ο Sean Spicer έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος Trump κινείται προς την απέλαση των μεταναστών και τον περιορισμό των αμβλώσεων.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο πρόκειται να απελαθούν οι μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά αλλά διαθέτουν ποινικό μητρώο

ή σε βάρος τους εκκρεμούν ποινικές διώξεις.

«Αυτοί που ενδέχεται να εγκληματήσουν ή το έχουν κάνει ήδη, όσοι έχουν ποινικό μητρώο ή υπάρχει ανοικτός φάκελος της Δικαιοσύνης σε βάρος τους είναι αυτοί στους οποίους θα επικεντρωθούμε», τόνισε ο Spicer.

Παράλληλα, συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προσώπων που θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε, αυτοί που έχουν παραμείνει στη χώρα μετά τη λήξη της βίζας τους, αυτοί που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Προς το παρόν, θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτούς που έχουν διαπράξει εγκλήματα στη χώρα μας».

Θυμίζουμε ότι ο D. Trump είχε προειδοποιήσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι θα απελάσει 11 εκατ. παράτυπους μετανάστες, ενώ λίγο αργότερα είχε υπογραμμίσει ότι αρχικά στο στόχαστρο θα μπουν όσοι έχουν εκκρεμότητες με τη Δικασιοσύνη, δηλαδή δύο ως τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

Στο στόχαστρο και οι αμβλώσεις

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος υπέγραψε την Δευτέρα την επαναφορά του «κανόνα της παγκόσμιας μέγγενης» (global gag rule) των ΗΠΑ.

Ο εν λόγω κανόνας εμποδίζει τις αλλοδαπές ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση οικογενειακού προγραμματισμού από την USΑΙD (Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη) να χρησιμοποιούν τους δικούς τους, μη αμερικανικούς πόρους για την παροχή υπηρεσιών νόμιμων αμβλώσεων, ιατρικών συμβουλών ή υπηρεσιών παραπομπής για άμβλωση.

Ο κανόνας ξεκίνησε να θεσπίζεται απ’ τον Reagan το 1984 και θεωρείται ένα δείγμα της θέσης των Προέδρων για τις αμβλώσεις.

Ο Bill Clinton είχε αναστείλει την ισχύ του κανόνα, ενώ ο George Bush τον είχε επαναφέρει. Ο Barack Obama είχε άρει επίσης την ισχύ του κανόνα.

Ο Trump τάσσεται κατά των αμβλώσεων, υπογράφοντας τον κανόνα μόλις την τέταρτη μέρα της θητείας του.

Photo: SAUL LOEB/AFP/GETTY IMAGES

The post Στο στόχαστρο του Trump οι μετανάστες και οι αμβλώσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα