Επιστροφή κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

07:31 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη

Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και μέχρι το μεσημέρι στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρους, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες το μεσημέρι στην Πελοπόννησο- κυρίως; Στα παραθαλάσσια-και πιθανόν στην Αττική θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

The post Επιστροφή κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα