Έφυγε απ’ την ζωή ο πρώτος αστροναύτης που μπήκε σε τροχιά γύρω απ’ την Γη

08:52 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Στα 95 του χρόνια έφυγε απ’ την ζωή ο Τζον Γκλεν, ο πρώτος Αμερικανός αστροναύτης που μπήκε σε τροχιά γύρω απ’ την Γη.

Ο κυβερνήτης του Οχάιο ανακοίνωσε τον θάνατο του Τζον Γκλεν σημειώνοντας πως «είναι και θα είναι για πάντα, ο απόλυτος ήρωας της πολιτείας του Οχάιο και ο θάνατος του σήμερα αποτελεί περίσταση πένθους για όλους εμάς».

Γεννημένος το 1921 στο Οχάιο, ο Γκλεν ξεκίνησε

κάνοντας σπουδές ως χημικός μηχανικός. Ωστόσο, τις διέκοψε προκειμένου να ενταχθεί στην ναυτική αεροπορία κατά τον Β’ Π.Π. το 1943.

Μετά από μια σειρά αποστολών ως πιλότος σε Ιαπωνία, νησιά Μάρσαλ και Κορέα, αποφάσισε να λάβει μέρος στο Project Mercury το 1958, ένα σχέδιο για την τοποθέτηση διαστημικού οχήματος σε τροχιά γύρω απ’ την Γη.

Έτσι, πέρασε μια σειρά από ψυχολογικά και σωματικά τεστ για να επιλεχθεί τελικά το 1959 ως ένας απ’ τους συνολικά 7 αστροναύτες που θα πήγαιναν στην αποστολή.

Το 1962 απογειώθηκε μέσα στη διαστημική κάψουλα Friendship 7 Mercury και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε σε τροχιά γύρω απ’ την Γη.

Μετά από μια διακοπή πολλών χρόνων και την ενασχόλησή του με την πολιτική, ο Γκλεν το 1998 έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, έπειτα από πρόσκληση της NASA.

The post Έφυγε απ’ την ζωή ο πρώτος αστροναύτης που μπήκε σε τροχιά γύρω απ’ την Γη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφυγε ’,efyge ’