Wieser: Αντισταθμιστικά μέτρα με υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους

08:31 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τα αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία επιδιώκει η Κυβέρνηση προκειμένου να ελαφρύνει όσους θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος μίλησε ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Thomas Wieser.

Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική» λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα για το 2ο Οικονομικό Forum των Δελφών,

ο κ. Wieser τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει ν’ αποδείξει ότι τηρεί τις συμφωνίες.

Μιλώντας για τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα προς συνταξιούχους και νησιώτες, ο ίδιος σχολίασε πως επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες προσεγγίζουν πλέον τη διαπραγμάτευση.

Ο επικεφαλής του EWG δεν απέκλεισε τα αντισταθμιστικά μέτρα, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα μπορέσουν να εφαρμοστούν μόνο εφόσον οι Θεσμοί εξετάσουν ενδελεχώς τα στοιχεία κι αποδειχθεί ότι υπάρχει μια διαρθρωτική και άρα βιώσιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Ο κ. Wieser παρατήρησε πως «οι μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια μένουν στα χαρτιά», ενώ για τις εξελίξεις στις ιδιωτικοποιήσεις υπογράμμισε πως «δεν είναι ενθαρρυντικές».

Οι στόχοι για την απασχόληση στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να γίνονται ειλικρινώς σεβαστοί

Αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, ο κ. Wieser εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει πρώτα να επιτευχθεί συμφωνία για τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης.

Τέλος, για το ενδεχόμενο συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup της 20ής Μαρτίου, ο κ. Wieser είπε:

Το Eurogroup της 20ής Μαρτίου είναι ήδη πολύ κοντά. Το κλείσιμο της συμφωνίας βρίσκεται στα χέρια αυτών που διαπραγματεύονται. Το επόμενο Eurogroup, στις 20 Μαρτίου, είναι ήδη πολύ κοντά. Ένα πολύ καλό αποτέλεσμα θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, αν θα μπορούσαμε να δούμε ότι θα υπάρχει ήδη συμφωνία με τους Θεσμούς για τις πολιτικές

The post Wieser: Αντισταθμιστικά μέτρα με υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα