Ως πότε θα υπονομεύει την παράταξη η... οργάνωση «φίλοι Καραμανλή»;

08:29 3/3/2017 - Πηγή: Antinews

Δεν έχουμε αφήσει τον Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί. Του ασκούμε κριτική για τα λάθη του, τον προτρέπουμε, με τις λιγοστές μας δυνάμεις να ξυπνήσει όταν δείχνει όλη η ΝΔ να κοιμάται. Όταν όμως, πρόκειται για την ενότητα της παράταξης που κάποιοι υπονομεύουν δεν πρέπει να τους αφήσουμε να εκτελέσουν το θεάρεστο έργο τους.

Τα όσα έγιναν χθες με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δείχνουν και το μέλλον της παράταξης, ακόμη κι όταν γίνουν εκλογές και αναλάβει την εξουσία. Ένα μέλλον που δεν είναι καλό καθώς οι γκρίνιες που προέκυψαν είναι

αναμενόμενες σε ένα κόμμα που μονίμως κατατρύχεται από εμφυλίους μεταξύ των φατριών.

Σιγά μην άφηνε, λοιπόν, η πλευρά του Κ. Καραμανλή να βγει μπροστά ο Μητσοτάκης πιο ξεκάθαρα. Είπε ότι αποκλείεται να ψηφίσει τον «λογαριασμό» του Τσίπρα, ότι το αίτημα για εκλογές είναι διαχρονικό κι ότι ουσιαστικά αποκλείεται κάθε κουβέντα για μετεκλογικές συνεργασίες ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή ακριβώς η ξεκάθαρη θέση δεν άρεσε σ' αυτούς που στήριξαν εδώ και πολύ καιρό τον Τσίπρα. Οι «δεξιοί» που από την εποχή Σαμαρά στο Μαξίμου άρχισαν να «φλερτάρουν» με τον σημερινό πρωθυπουργό. Να ξεχάσουμε ότι «κύκλοι του Καραμανλή» έλεγαν ότι ο Αλέξης «είναι καλό παιδί, αγωνίζεται όσο μπορεί»;

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βγήκε από την «πολιτική ναφθαλίνη» για να παίξει το ρόλο του καραμανλικού λαγού. Όσο κι αν το «μάζεψαν» στη συνέχεια, όσο κι αν οι επικοινωνίες που είχε και οι εξηγήσεις που έδωσε σε Κικίλια και Λαζαρίδη έσβησαν κάπως τη φωτιά η αλήθεια είναι μία: Ότι οι «βαρόνοι» θέλησαν να θυμίσουν ότι είναι εδώ κι ότι δεν θα αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στον Μητσοτάκη. Ενοχλούνται με την μετωπική σύγκρουση που έχει επιλεγεί με τη χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας. «Πουλάνε» εθνική συνεννόηση λες και είναι δυνατή η συνεννόηση με αυτούς που χαρακτήριζαν τον Σαμαρά, τον Μητσοτάκη, τον ίδιο τον Μεϊμαράκη προδότες και Γερμανοτσολιάδες.

Είναι πράγματι αδιανόητο αυτό που έγινε χθες, ο χρόνος που επελέγη. Ήταν το μήνυμα από τη Ραφήνα ότι η γραμμή του «σκληρού ροκ» δεν είναι αποδεκτή από τον Καραμανλή.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι ένα ευρύτερο σχέδιο που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να «αγιοποιηθεί» ο Κ. Καραμανλής. Προσπαθούν κάθε μέρα με διαρροές, με δημοσιεύματα σε συγκεκριμένες εφημερίδες και με εκδηλώσεις και εκδόσεις βιβλίων να σβήσουν ό,τι ενοχλεί τον πρώην πρωθυπουργό. Η αλήθεια είναι ότι έκανε πολλά καλά εκείνη η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2004 μέχρι το 2009. Έκανε όμως και τραγικά λάθη και παραλείψεις που τα έχουμε αναλύσει ουκ ολίγες φορές. Είτε λόγω υστεροφημίας, είτε γιατί μπορεί να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την επιστροφή, ο Καραμανλής δηλώνει πάντα «παρών» κάθε φορά που η... οργάνωση «φίλοι Καραμανλή» οργανώνουν μια τυχαία εκστρατεία αναβάπτισης του «μεγάλου ηγέτη». Το είδαμε και με τα στοιχεία για το «οικονομικό θαύμα» και με τις πυρκαγιές που όλοι οι άλλοι έφταιγαν πλην της κυβέρνησης και της ανικανότητας ορισμένων.

Είναι θεμιτό να θέλεις να φτιάξεις το όνομά σου, όχι όμως σε βάρος της παράταξης και της χώρας. Αλλά εκείνο που δεν συγχωρείται είναι το άτυπο (ή μήπως παρασκηνιακά συμφωνημένο;) μορατόριουμ της πλευράς Καραμανλή προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του. Είναι και η έμμεση συνεργασία με καραμανλικούς σε καίριες θέσεις (Παπαγγελόπουλος, Παυλόπουλος κ.λπ.) και είναι η ανοχή μιας ισχυρής ομάδας της ΝΔ απέναντι στα εγκλήματα που έχει κάνει ο Τσίπρας στη χώρα.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε και η στάση του Πρ. Παυλόπουλου ο οποίος με θλιβερό τρόπο ξεπλένει γραμμάτια. Αποκαλύπτει λάθος στους πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ λες κι αν δεν υπήρχαν τα λάθη αυτά δεν θα είχαμε κρίση, δεν θα είχαμε μια χρεοκοπημένη χώρα, αποτέλεσμα της διακυβέρνησης των προηγούμενων κυβερνήσεων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ. Ο ίδιος Παυλόπουλος χαρακτηρίζει «παράνομο» ή χωρίς εξουσίες το Γιούργκρουπ, ό,τι λέει δηλαδή και ο Τσίπρας αλλά το ξύλο το τρώει από τον Σόιμπλε και την παρέα του.

Και είναι ο Παυλόπουλος που μιλώντας χθες σε οικονομικό φόρουμ περιέγραψε το... όραμά του για μια διαφορετική Ευρώπη. Ποιος, ο κ. Παυλόπουλος, ο υπουργός, ο βουλευτής, ο δικηγόρος που βλέπει την πατρίδα του να καταστρέφεται και αντί να παραιτηθεί συνεχίζει να στηρίζει τον χειρότερο πρωθυπουργό που γνώρισε ο τόπος.

Κάποτε πρέπει να σταματήσει το παραμυθάκι στη ΝΔ που την καταστρέφει. Όποιος θέλει μένει, όποιος θέλει φεύγει. Κι όποιος έχει τα κότσια ας πάει στη Βουλή να ψηφίσει το πακέτο του Τσίπρα. Θα τον κρίνει η ιστορία. Έτσι Κώστα, Βαγγέλη και όποιος άλλος;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα