Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γερμανίας- Τουρκίας

21:23 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Νέος γύρος εντάσεων ξεκίνησε στις σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας με αφορμή την ακύρωση της ομιλίας του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης στην πόλη Γκάγκεναου στη νοτιοδυτική Γερμανία. H Άγκυρα «απάντησε» στην εν λόγω κίνηση καλώντας τον Γερμανό πρέσβη στην Τουρκία να δώσει εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Γερμανό Πρέσβη προκειμένου να του επιδοθεί επίσημη διαμαρτυρία για την απόφαση της αναβολής της ομιλίας του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης στη Γερμανία.

Σύμφωνα

με το Reuters, η διαταγή δόθηκε απ’ τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Η αναβολή της ομιλίας του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης έγινε το πρωί της Πέμπτης απ’ το Βερολίνο. Συγκεκριμένα, ανακλήθηκε η άδεια για την σχετική εκδήλωση.

Ο Τούρκος Υπουργός κατά την ομιλία του θα απευθυνόταν στους οπαδούς του προέδρου Erdogan, ωστόσο, η γερμανική Κυβέρνηση αποφάσισε την ακύρωση της εκδήλωσης, λέγοντας πως ο χώρος που είχε προβλεφθεί για την εκδήλωση ήταν πολύ μικρός για το πλήθος που αναμενόταν να συγκεντρωθεί.

Έτσι, ακυρώθηκε ολόκληρο το ταξίδι του Τούρκου Υπουργού.

«Αντιδημοκρατικές προσεγγίσεις, όπως η ακύρωση της ομιλίας μου με πρόσχημα το μέγεθος του χώρου, είναι αδικαιολόγητες», σχολίασε ο ίδιος απ’ το Στρασβούργο και πρόσθεσε:

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ακύρωσα τη συνάντησή μου με το Γερμανό ομόλογό μου και θα επιστρέψω στην Τουρκία

The post Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γερμανίας- Τουρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα