Survival kit για τις νέες μητέρες … μέσα από την εμπειρία μίας «φρέσκιας» μανούλας

16:06 14/5/2017 - Πηγή: iPop

Υπάρχει survival kit για τις νέες μητέρες; Υπάρχει και εμείς το βρήκαμε μέσα από την εμπειρία μίας «φρέσκιας μανούλας», της Φιλιώς!

Την filio_lou ή αλλιώς Φιλιώ Οικονόμου, personal trainer, την γνωρίσαμε μέσα από το instagram, όχι γιατί έκανε sexy φωτογραφήσεις -αν και θα μπορούσε καλύτερα από πολλές- αλλά γιατί με τεράστιο ενθουσιασμό, πολύ θετική ενέργεια και κυρίως αγάπη μοιράστηκε με τον κόσμο την πορεία της εγκυμοσύνης της και πλέον μας δίνει συμβουλές

για το πως είναι η ζωή μίας νέας μητέρας (25 ετών) μ’ ένα μικρό θαύμα, γιατί όπως λέει η ίδια θέλει να δείξει ότι «η ζωή όχι απλά δεν τελειώνει όταν γίνεσαι μητέρα αλλά γίνεται εκατομμύρια φορές καλύτερη καθώς έχεις στα χέρια σου πλέον ένα θαύμα»!

Η συνέντευξη μας έγινε τηλεφωνικά και όπως μου περιέγραψε η ίδια είχε αγκαλιά την μόλις 7.5 εβδομάδων κορούλα της, την Ζέφη.

Η μικρή Ζέφη, η οποία είναι ένας πολύτιμος λίθος για την μητέρα της έδωσε πολλά μαθήματα στους γονείς της πριν ακόμα γεννηθεί, έτσι η μητέρα της αποφάσισε να τα μοιραστεί μέσα από τα social media και με τις υπόλοιπες γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες ή έχουν γίνει πρόσφατα μανούλες! Όπως εξηγεί η ίδια είχε γεμίσει με μηνύματα στο Instagram σχετικά με απορίες για την πορεία της εγκυμοσύνης, τους φόβους, τον πόνο κατά τον τοκετό, και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το YouTube channel της στο οποίο ανεβάζει όλες τις απαντήσεις με … αποδείξεις!

Οι περισσότερες με ρωτούσαν πως γένννησα, αν ήταν ο άνδρας μου μέσα, αν πονούσε, αν φοβόμουν κατά τη διάρκεια του τοκετού αν είχα άγχος και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα άγχος. Επειδή πιστεύω στον Θεό έκανα τις προσευχές μου και με βοήθησε να μην έχω άγχος, γιατί όσο περισσότερο άγχος έχεις το μεταδίδεις στο μωρό σου το οποίο έχει ταχυπαλμία και θα πρέπει να κατεβάσεις παλμούς και ίσως να μην γεννήσεις φυσιολογικά, εγώ ήθελα να γεννήσω φυσικά και χωρίς επισκληρίδιο!

Ποιες είναι, όμως, οι πρώτες σκέψεις που κάνει μία κοπέλα 25 χρονών που μένει έγκυος;Από μικρή σκεφτόμουν τον εαυτό μου μάνα, μ’ άρεσαν τα παιδιά και το σενάριο ήταν πως μέχρι τα 27 μου θα ήθελα να είμαι εγκυος και να γεννάω, όλες το σκεφτόμαστε αυτό όμως έτσι δεν είναι; Όταν έφτασα στα 24 δεν πίστευα ότι σε 3 χρόνια θα γίνω μάνα, όταν πλησίαζε ο καιρός έλεγα ότι θα αργήσει αυτή η στγμή γιατί ειμαι πολύ μικρή. Τελικά στα 24 μου ήμουν ήδη με τον άνδρα μου, τον Κώστα, και ήδη από τους 3 μήνες που ήμασταν μαζί είχαμε ξεκινήσει τις προσπάθειες και μέσα σ ένα μήνα έμεινα και έγκυος! Δεν ήταν κάτι τυχαίο! Οι πρώτες σκέψεις, λοιπόν, ήταν χαρά και κυρίως ευγνωμοσύνη που κατάφερα εύκολα να συλλάβω!Τελειώνει η προσωπική ζωή σου όταν γίνεσαι μάνα; Τέλος οι έξοδοι, η διασκέδαση και η προσωπική ζωή;Όχι, δεν τελειώνει η ζωή σου! Αυτή η σκέψη δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό κυρίως γιατί και στο περιβάλλον μου είχα γυναίκες σε μικρή ηλικία που είχαν τα παιδιά τους!Προσωπικά προσπαθώ να έχω συνέχεια μαζί την μικρή, ειδικά στην περίπτωση μου που θηλάζω αποκλειστικά, αλλά αυτό δεν μου στερεί τις βόλτες, τους καφέδες και τις παρέες! Το πρόγραμμα μου πλέον γυρίζει γύρω από το παιδί μου και πίστεψε με αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ευτυχία! Ξέρω πως για ένα διάστημα δεν θα μπορέσω να το αφήσω μόνο του για 5 ώρες το βράδυ για να βγω ή να πιω αλκόολ ! Το έχω αποφασίσει πως θα περάσουν 3-4 μήνες και θα είμαι εκεί αλλά νιώθεις παράλληλα πως επιτέλους απέκτησε νόημα η ζωή σου! Κεφάλαιο θηλασμός:

Το κεφάλαιο του θηλασμού είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για όλες τις γυναίκες, έτσι η Φιλιώ μας εξηγεί πως από την αρχή της εγκυμοσύνης της διάβαζε όσο περισσότερο μπορούσε για τον θηλασμό και καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «ο θηλασμός είναι πολύ θρεπτικός για το μωρό και ότι δεν έχει καμία σχέση με τις φόρμουλες που κυκλοφορούν και τις σκόνες αποφάσισα πως αφού αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί θα αφιερωθώ σ αυτό».

Βεβαίως, η ίδια εξηγεί πως «δεν μπορείς να αφήσεις το παιδί πρέπει ανά 1,5-2 ώρες να είσαι από πάνω του για να φάει» τονίζοντας πως αυτή η διαδικασία είναι απολαυστική και για την μητέρα και δεν είναι κουραστική!

Διάβασε επίσης:

Εσύ θα θηλάσεις το μωρό σου;

Μια συνηθισμένη ερώτηση όταν είσαι έγκυος ή μόλις γεννήσεις είναι αν θα θηλάσεις το μωρό…

Σε βλέπουμε στο instagram στα stories σου ή του συζύγου σου να θηλάζεις σε εξωτερικούς χώρους, σου έχουν κάνει bullying γι αυτό;Όχι, δεν έχω δεχθεί κάποια έντονη κριτική, βεβαίως και εγώ δεν είμαι τόσο απελευθερωμένη για να βγάζω το στήθος έξω στον κόσμο και να ταΐζω το παιδί, θα βάλω ένα πετσετάκι και θα θηλάσω. Ουσιαστικά το θέαμα για έναν τρίτο είναι σαν να έχω το μωρό αγκαλιά, προφανώς δεν είμαι κατά όλου αυτού απλά εγώ δεν νιώθω άνετα! Το κάνω έξω, φαίνεται ότι το παιδί θηλάζει αλλά δεν φαίνεται κάτι παραπάνω!Κεφάλαιο ύπνος…Με τον ύπνο τι γίνεται όταν έχεις γίνει πρόσφατα νέα μανούλα; Με τον ύπνο είχαμε θέματα στην αρχή μέχρι να συνηθίσει η ίδια ότι έχει βγει από την κοιλιά μου, μέχρι να μάθει να τρώει από το στήθος ώστε να κατεβάσω και εγώ γάλα, να μάθει και ο οργανισμός πόσο γάλα θέλει το μωρό…Πλέον κοιμόμαστε, η αλήθεια έιναι ότι με βοηθάει και ο Κώστας, όταν θηλάσω την παίρνει για να την κοιμήσει, οπότε υπάρχει και μία πολύ σημαντική βοήθεια γιατί αν είσαι άυπνη έχεις νεύρα τα οποία μοιραία βγάζεις και το μωρό το διαισθάνεται, δεν είναι όλα τέλεια και όλα ρόδινα, αλλά στο τέλος της ημέρας κοιτάς το μωρό σου να αναπνέει και νιώθεις ευτυχία!Aρκετοί ήταν εκείνοι που μου έλεγαν από την αρχή πως όσο είμαι έγκυος θα πρέπει να κοιμηθώ γιατί μετά δεν θα ξανακοιμηθώ ποτέ! Η αλήθεια είναι πως αν έχεις βοήθεια από τον άνδρα σου κοιμάσαι! Ξεκουράζεσαι! Είναι βασικό να έχεις βοήθεια! Να είναι δίπλα σου ο σύζυγός σου και να μεγαλώνετε μαζί το μικρό σας θαύμα, γιατί αν είσαι μόνη η κατάσταση είναι πολλαπλάσιας δυσκολίας! Εγώ είμαι τυχερή!

Η κυρια οικονομου μας την εκανε την χαρη ! Ευχομαι σε ολους καθε ευτυχια κ σας ευχαριστω ολους για τις ευχες και για την τοση θετικη ενεργεια που μας στειλατε !! Ευχομαι σε καθε γυναικα να νοιωσει αυτη την ολοκληρωση ! @oiko10 #3080kg.

A post shared by filio (@filio_lou) on Mar 17, 2017 at 1:56am PDT

Το απόλυτο survival kit!

Να μην έχεις άγχος, γιατί το άγχος θα κάνει πολύ κακό σε όσες θέλουν να γεννήσουν φυσιολογικά, να πας χαλαρή!

Δεν τελειώνει η προσωπική ζωή σου, ίσα ίσα έρχεται το μεγαλύτερο θαύμα, καθημερινά γεννιούντια μωράκια αλά αν δεν το ζήσεις εσύ και ο άνδρας σου δεν καταλαβαίνεις τι θαύμα είναι αυτό που γίνεται, από ένα τίποτα, μία σεξουαλική πράξη, φτιάχτηκε ένας άνθρωπος με χέρια πόδια και μύτη.. είναι ένα θαύμα!

Δεν τελειώνει η κοινωνική ζωή σου απλά θα χρειαστεί μία «θυσία» για λίγους μήνες αν αποφασίσεις να θηλάσεις αποκλειστικά, αλλιώς δεν είναι τίποτα! Το παίρνεις μαζί σου, το παιδί δεν είναι η φυλακή σου!

Δεν χρειάζονται πολλά μη, δεν χρειάζεται να μάθει στην απόλυτη ησυχία και στους περιορισμούς, το παιδί είναι όπως θα το μάθεις, οπότε προσπάθησε να του μάθεις εσύ το ποιο είναι το σωστό πριν χρειαστεί να του πεις «μη».

Μην αρνηθείς την βοήθεια! Όσο και να θέλεις να έχει ςτο μωρό σου στην αγκαλιά σου όλη την ώρα πρέπει να επιτρέψεις στον άνδρα σου να σε βοηθήσει ή στους γονείς σας! Έχεις ολόκληρη ζωή για να το κρατάς αγκαλιά μερικές ώρες της ημέρας πρέπει να κοιμάσαι!

Και με το σώμα τι γίνεται;Αυτό το είχα πολύ άγχος αλλά δεν το εξωτερίκευα γιατί φοβόμουν ότι «θα μου την πέσουν» και θα μου λένε ότι σκεφτομαι μόνο εμένα, ότι δεν κοιτάω που θα φέρω στην ζωή ένα παιδί και εγώ σκέφτομαι το σώμα μου, πίστευα ότι θα με σνομπάρουν αν ελεγα «πως έγινε η κοιλιά μου… και τώρα που θα γεννήσω πως θα είναι έτσι η κοιλιά μου;;;;» γιατί εγώ είχα και μεγάλη κοιλιά… τα σκεφτόμουν αλλά δεν τα έβγαζα προς τα έξω!Τώρα όλες μου τα ρωτάνε!Η αλήθεια είναι πως το πρώτο διάστημα παθαίνεις ένα σοκ γιατί η κοιλιά είναι λίγο πλαδαρή αλλά επανέρχεσαι γρήγορα!Εσύ έτρωγες κανονικά ή μετρούσες τα καρότα;Η αλήθεια έιναι ότι είχα αφεθεί πάρα πολύ και σ αυτό το κομμάτι έκανα το σταυρό μου που δεν έβαλα παραπάνω από 12 κιλά! Έφαγα! Κακώς! Όχι για τα κιλά αλλά γιατί πρέπει να σκέφτεσαι το παιδί σου και ότι δεν πρέπει να τραφεί με τα συντηρητικά και την ζάχαρη και από την άλλη όμως πρέπει να το ευχαριστηθείς! Εγώ το ευχαριστήθηκα! Δεν στερήθηκα τίποτα και το σώμα τώρα επανέρχεται!Είσαι personal trainer, αυτό σημαίνει πως η γυμναστική είναι αγαπημένη σου συνήθεια… γυμναστική έκανες κατά την εγκυμοσύνη αλλά και αφού γέννησες;Ήμουν από τις τυχερές που επανήλθε κατευθείαν το σώμα μου, αλλά για να πω και την αλήθεια και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έκανα κάποιες ασκήσεις κυρίως για να βοηθηθεί η διαδικασία του τοκετού.Ασκήσεις ξεκίνησα από την πρώτη βδομάδα αφότου γέννησα –χωρίς να ρωτήσω τον γιατρό μου όμως, αλλά καλό είναι κάποια γυναίκα να συμβουλευτεί τον δικό της γιατρό!- με λίγες ασκήσεις στο σπίτι και και μετά ξεκίνησα αερόβια στο γυμναστήριο χωρίς να κάνω υπερβολές.

Υπάρχει όμως ο απαραίτητος χρόνος για να γυμναστεί μία νέα μητέρα;Θηλάζω ακριβώς πριν φύγω από το σπίτι για το γυμναστήριο και μόλις γυρίσω την θηλάζω απευθείας! Άρα αυτό που λένε ότι θέλω να πάω γυμναστήριο αλλά δεν έχω χρόνο γιατί θηλάζω είναι δικαιολογία! Αν έχεις θέληση και βοήθεια από τον άνδρα σου όλα είναι εφικτά!Οι φόβοι έχουν αυξηθεί;Αρκετές μητέρες μου έλεγαν πως θα αρχίσω να φοβάμαι περισσότερο. Η αλήθεια είναι πως όντως πλέον νιώθω το συναίσθημα του φόβου πιο έντονο. Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση ήταν ότι πλέον φοβόμουν μην πάθω κάτι εγώ γιατί αν πάθω κάτι τι θα κάνει το παιδί μου μόνο του! Μου βγαίνουν φοβίες τέτοιου τύπου αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό, προσέχω λίγο περισσότερο με το αυτοκίνητο!Γιορτή της μητέρας ευχούλα;

Εύχομαι να μπορέσει να γίνει ένα θαύμα και όσες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδάκι να το καταφέρουν γιατί είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε μία γυναίκα αρχικά και μετά για τον άνδρα της.

Διάβασε επίσης:

Θηλασμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

The post Survival kit για τις νέες μητέρες … μέσα από την εμπειρία μίας «φρέσκιας» μανούλας appeared first on iPop.

Keywords
survival, survival, θετικη ενεργεια, instagram, media, youtube, channel, εγκυος, καιρος, πιω, νέα, κυρια, ευτυχια, ευχες, ενεργεια, γυναικα, σοκ, σημαίνει, ρωτήσω, ipop, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη, instagram, ipop, βγαινουν, μωρακια, γυναικα, εγκυμοσυνη, ευχες, ζαχαρη, μητερα, μωρο, προγραμμα, ωρα, youtube, αγαπη, αγκαλια, αγχος, αλκοολ, ανθρωπος, απλα, βδομαδα, βοηθεια, βραδυ, γαλα, γινει, γινεται, γινεσαι, γονεις, διαστημα, εγκυος, εγινε, ευκολα, ευτυχια, ειμαι εγκυος, υπαρχει, ενεργεια, ερχεται, ζωη, ιδια, ηλικια, υπνο, ησυχια, θαυμα, θετικη ενεργεια, κεφαλαιο, κυρια, κιλα, μαζι σου, μηνυματα, μηνες, μικρο, μπορεις, μυαλο, μυτη, νευρα, νοημα, κοιλια, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, περιβαλλον, πιω, ρωτήσω, σας ευχαριστώ, σεναριο, συνεχεια, σκεφτεσαι, σκεψεις, σοκ, σωμα, σπιτι, φυλακη, φιλιω, φυσικα, φοβιες, χρονος, χαρα, ωρες, channel, εγκυες, κομματι, κοπελα, κωστας, media, νιωθεις, πιστεψε με, ποδια, σημαίνει, σωμα μου, σωστο, τρωει, θελω να, θεματα, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα