Pancakes με σως μούρων

12:00 27/8/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις1& 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ1κγ μαγειρική σόδα2 αυγά1-2 κσ ζάχαρη ή ζαχαρίνη3/4 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό1/2 φλυτζάνι γάλα30γρ λιωμένο βούτυροΑλάτι1 βανίλια

Για σως:

1 3/4 φλ. διάφορα μούρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα1-2 κ. σ ακατέργαστη ζάχαρη1 κ. σ νερόΕκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Παράλληλα σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τα αυγά και το βούτυρο.

Ρίχνουμε

το μείγμα με το γιαούρτι/αυγά/βούτυρο στο μπολ με τα αλεύρι και τα υπόλοιπα, αργά-αργά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε επίσης και το γάλα. Το μείγμα θα έχει σβώλους, αλλά δεν πρέπει να συνεχίσουμε το ανακάτεμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με έξτρα γάλα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Με χαρτί κουζίνας, στραγγίζουμε το λάδι και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα.

Δεν απλώνουμε, δεν ανοίγουμε, δεν αρχίζουμε να κουνάμε το τηγάνι πάνω κάτω. Το μείγμα μόνο του πρέπει να απλωθεί μέχρι τις άκρες του τηγανιού. Αν ο χυλός παραείναι σφιχτός και δεν απλώνει, προσθέτουμε λίγο γάλα.

Μόλις η τηγανίτα ροδίσει από κάτω και εμφανίσει μικρές φουσκάλες από την πάνω επιφάνεια, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη!

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας!

Για την σως προσθέτουμε τα μούρα, τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε για 15-20 ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πριν το σερβίρουμε το ζεσταίνουμε αν χρειάζεται.

The post Pancakes με σως μούρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα