Πως να αντιδράσεις αν έρθεις αντιμέτωπος με ένα λιοντάρι!

10:31 27/8/2014 - Πηγή: iPop

Είμαστε σίγουροι πως μόλις διάβασες τον τίτλο, έβαλες τα γέλια και με το δίκιο σου βέβαια αφού θα σκέφτηκες «που να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα ελεύθερο λιοντάρι, στο Σύνταγμα»; Κι όμως δεν έχεις σκεφτεί πολλές φορές μετά από κάποια σχετική ταινία που έχεις δει ή έπειτα από κάποια «κάφρικη» αναζήτηση στο ίντερνετ του στιλ «lionattackhuman», πως θα ήταν να βρεθείς αντιμέτωπος με το «Βασιλιά της Ζούγκλας»;

Ψάχνοντας μια μέρα στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου και ενώ είχαμε ξεκινήσει για μια πληροφορία για έναν ταξιδιωτικό προορισμό κάπου στην υποσαχάρια Αφρική, είδαμε κάποια στιγμή το εξής

ερώτημα από σχολιαστή σε θέμα σχετικό με ξενοδοχείο που διοργανώνει σαφάρι στη ζούγκλα για τους θαμώνες: Πώς να αντιδράσεις αν χαθείς κατά τη διάρκεια ενός Σαφάρι και σε απειλεί ένα λιοντάρι;

Η ανάρτηση αυτή είχε πρωτοεμφανιστεί στο Quora σε απάντηση στην ερώτηση ”Αν χαθώ κατά τη διάρκεια ενός Σαφάρι στην Αφρική και έρθω πρόσωπο με πρόσωπο μ’ ένα λιοντάρι που βρυχάται τι θα μπορούσα να κάνω προκειμένου να έχω πιθανότητες επιβίωσης;” Και να η κορυφαία απάντηση που δόθηκε από (τι άλλο;) έναν επαγγελματία οδηγό Σαφάρι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν διασταυρωθείς με λιοντάρι που βρυχάται είναι να μείνεις ακίνητος και να κοιτάξεις αλλού. Επίσης δεν πρέπει να δείξεις προς το μέρος του.Εάν το λιοντάρι δεν είναι συνηθισμένο στην παρουσία ανθρώπων το πιθανότερο είναι να το βάλει στα πόδια. Ο κίνδυνος αρχίζει να διαγράφεται αν το λιοντάρι είναι συνηθισμένο στην παρουσία ανθρώπων.

Κοίτα την ουρά του λιονταριού. Αν το λιοντάρι είναι θυμωμένο ή νιώθει ότι απειλείται τότε κουνάει την ουρά του από τη μία πλευρά στην άλλη. Αν κυνηγάει τότε κρατάει την ουρά του άκαμπτη συσπώντας της που και που. Και βέβαια η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή αν κυνηγάει εσένα. Αν δεις επιθετικές ενδείξεις σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι και άρχισε να τα κουνάς και πάνω απ’ όλα βάλε τις φωνές.

Αν έχεις κάτι στα χέρια σου πέτα το προς το λιοντάρι. Ακόμη κι αν το λιοντάρι σε απειλεί, μη το βάλεις στα πόδια. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μπορούν να τρέξουν με 80 χλμ. Την ώρα και ο βρυχηθμός τους είναι εκκωφαντικός. Αν είσαι ακίνητος και το λιοντάρι δεν σε πλησιάζει ούτε απομακρύνεται άρχισε να υποχωρείς σιγά σιγά. Αν αρχίσει να κινείται ξαναμείνε ακίνητος.

Οι νυκτερινές συναντήσεις είναι μια άλλη ιστορία. Αν περπατάς στο δάσος τη νύχτα (αυτό συμβαίνει πολλές φορές ειδικά στις κατασκηνώσεις Σαφάρι) και διασταυρωθείς με λιοντάρια κράτησε το βλέμμα σου επάνω τους και απομακρύνσου κάνοντας μικρά βήματα προς τα πίσω.

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους είναι η φωτιά. Τα λιοντάρια δεν φοβούνται τη φωτιά. Και συχνά περπατούν γύρω από αυτήν για να δουν τι συμβαίνει. Παρόλα αυτά το να υπάρχει μια φωτιά ανάμεσα σε σένα και το λιοντάρι είναι καλύτερο από το τίποτε.

Η τελευταία συμβουλή είναι από εμάς και είναι αυτό που θα κάναμε κι εμείς αν βρισκόμασταν ποτέ σε αυτή τη θέση: « Κάνε το σταυρό σου»! Και αν βέβαια αυτό πιάσει και πας να παίξεις το λαχείο σου μετά, μην ξεχάσεις κι εμάς!

The post Πως να αντιδράσεις αν έρθεις αντιμέτωπος με ένα λιοντάρι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα