Moscovici: Η ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας να γυρίσει σελίδα

21:38 28/6/2017 - Πηγή: iPop

Την ευκαιρία να βγει η Ελλάδα στις αγορές επεσήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Pierre Moscovici σε συνάντησή του με τον πρόεδρο και το Δ. Σ της της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στις Βρυξέλλες.

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης παρέχει μια ευκαιρία στην ελληνική οικονομία να γυρίσει σελίδα μετά από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και να οικοδομήσει μια ισχυρή ανάκαμψη

Ωστόσο,

διευκρίνισε πως η ισχυρή ανάκαμψη προϋποθέτει την συνέχιση των προσπαθειών για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας όπως η υλοποίηση της στρατηγικής για τα κόκκινα δάνεια, η διασφάλιση των καλύτερων διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και η εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Δεσμεύτηκε όμως πως η Επιτροπή θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της:

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές και όλους τους θεσμικούς εταίρους, προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα και η χώρα να μπορεί να σταθεί και πάλι στα δυο της πόδια

Η ΕΕΤ συναντήθηκε με μια ομάδα Ελλήνων ευρωβουλευτών υπό το συντονισμό του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς επίσης και με τον επίτροπο Δημήτριο Αβραμόπουλο, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων και, τέλος, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Επίκεντρο σε όλες τις συναντήσεις ήταν η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, των αγορών και του τραπεζικού συστήματος μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η ΕΕΤ υπογράμμισε πως οι προκλήσεις παραμένουν και είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Η ανάκτηση της επενδυτικής και καταθετικής εμπιστοσύνης, η απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές, η αύξηση της ρευστότητας και γενικότερα η επιστροφή σε υψηλό και σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις και να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, εκφράζοντας και την επιθυμία της να συνεργαστεί με τους Έλληνες ευρωβουλευτές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο ίδιο κλίμα, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Ν. Καραμούζης ανέφερε πως η σταθερή βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς και της ελληνικής οικονομίας είναι υπόθεση όλων.

Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις θετικές εξελίξεις και τις σημαντικές προσαρμογές που έχουν ήδη υλοποιηθεί, και να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τα προβλήματα που κληροδότησε η μεγάλη κρίση των τελευταίων ετών

Τέλος, η ΕΕΤ δήλωσε πως θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να καταθέτει προτάσεις και να συνεργάζεται με όλους τους φορείς.

Η ΕΕΤ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να καταθέτει προτάσεις και να συνεργάζεται με όλους τους φορείς με στόχο τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης των αγορών στην προοπτική της χώρας, την ολοκληρωμένη ενημέρωση, την αύξηση των επενδύσεων, τον εξωστρεφή δυναμικό προσανατολισμό της οικονομίας, την ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, διότι αποτελούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξη του τραπεζικού κλάδου και την ικανότητά του να χρηματοδοτήσει την οικονομία

The post Moscovici: Η ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας να γυρίσει σελίδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα