Τραγωδία Hillsborough: Ποινικές διώξεις σε έξι άτομα

16:42 28/6/2017 - Πηγή: iPop

Έξι άτομα θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις ύστερα από έρευνα σχετικά με την καταστροφή του Hillsborough του 1989. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία στην ιστορία της Αγγλίας.

Η Operation Resolve εξέτασε τις προετοιμασίες που οδήγησαν στον ημιτελικό του κυπέλλου Κυπέλλου Αγγλίας του 1989 και τα γεγονότα της ημέρας όπου 96 φίλαθλοι της Liverpool πέθαναν στο γήπεδο Hillsborough στο Sheffield.

H αστυνομία για χρόνια έριχνε ευθύνες σε ένα πλήθος μεθυσμένων οπαδών, μία εξήγηση που δεν δέχονταν

οι οικογένειες των θυμάτων και η ευρύτερη κοινότητα, ζητώντας για σχεδόν τρεις δεκαετίες να υπάρξει απόδοση ευθυνών και να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Τα αρχεία αποδεικτικών στοιχείων που αφορούσαν 23 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων ατόμων και οργανισμών, διαβιβάστηκαν στο CPS από την επιχείρηση Resolve και την ανεξάρτητη αστυνομική επιτροπή καταγγελιών (IPCC).

Ο πρώην πρώην επικεφαλής της αστυνομίας του South Yorkshire, David Duckenfield, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκείνη τη μέρα, συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία λόγω βαριάς αμέλειας.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι τρεις πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας, ένας δικηγόρος και ένας αξιωματικός ασφαλείας του σταδίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακοδιαχείρισης δημόσιου αξιώματος, διασποράς ψεμάτων για την τραγωδία και τους υπαίτιους της, παράβασης κανονισμών ασφαλείας και παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης.

Οι συγγενείς και των 96 θυμάτων ενημερώθηκαν για την απόφαση του CPS σε ιδιωτική συνάντηση το πρωί της Τετάρτης και φάνηκαν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της έρευνας.

Όλοι οι κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν στο δικαστήριο στις 8 Αυγούστου.

Photo: Phil Noble / Reuters, Manchester Daily Express / Global Look Press

The post Τραγωδία Hillsborough: Ποινικές διώξεις σε έξι άτομα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα