ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΚΟΥΒΕΛΗ! Η...τραπεζίτισσα με τα Gucci: «Ναι, παίρνω μισθό 270.000 ευρώ!»

Ηταν σίγουρα μια από τις πιο καυτές ακροάσεις στη Βουλή των τελευταίων ημερών. Άλλωστε απέναντι από τους βουλευτές και τους υπουργούς είχαν κληθεί να παρουσιάσουν τις θέσεις της η ηγεσία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Ο πρόεδρος του κ. Γ. Διαμαντόπουλος και, κυρίως, η νέα του CEO, η κα Ράνια Αικατερινάρη.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ,
Χρήστο Σταϊκούρα, να υπενθυμίζει πως στο Υπερταμείο περνούν τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου για 99 χρόνια. Και όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα για των μισθών των ηγεσίας του Ταμείου.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο μισθός της κ. Αικατερινάρη ανέρχεται σε 270.000 ευρώ. Κάτι που δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει και η ίδια:
«Ναι ο μισθός μου είναι αυτός που είπατε, 270.000 ευρώ!».

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι κατακριτέο καθώς είναι μια θέση που έχει μεγάλες ευθύνες και το δημόσιο είναι υποχρεωμένο να δίνει καλούς μισθούς.

Η αριστερή τραπεζίτης με τα ακριβά γούστα
Ποια είναι όμως η Κα Ράνια Αικατερινάρη; Κόρη της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, η 45χρονη Ράνια Αικατερινάρη έχει ένα πλούσιο βιογραφικό. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και MBA στο City University της Βρετανίας.
Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η επαγγελματική της πορεία. Η κα Αικατερινάρη έχει εργαστεί σε μεγάλες τράπεζες όπως η BNP Paribas, η Eurobank και η Deutsche Bank. Αλλά και στη ΔΕΗ, ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος από το 2010 ως το 2015, καθώς και στην Ernst & Young (ως partner τα τελευταία δύο χρόνια).Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου

Ως προς τον τομέα της, τον τραπεζικό, είναι σίγουρα από τα κορυφαία στελέχη που υπάρχουν. Άλλωστε η θητεία της στην BNP Paribas ήταν στο corporate, και αυτό αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στο έργο της ως CEO του υπερταμείου.
Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, η Ράνια Αικατερινάρη είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτων μηχανικό Αλέξη Κοντοδήμα και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Το ζευγάρι ζει στο Κολωνάκι, σε ένα σπίτι 200 τετραγωνικών. Άλλωστε, ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος τραπεζών όπως η κα Αικατερινάρη έχει αποκτήσει ασφαλώς την οικονομική άνεση και το κύρος για να επιδοθεί στην καλή ζωή. Και αυτό φροντίζει να το επιβεβαιώνει. Όσοι τη γνωρίζουν έχουν να λένε για το πόσο καλοντυμένη είναι πάντα, με ιδιαίτερη αδυναμία σε ακριβές μάρκες όπως η Gucci και η Lanvin, έχοντας μία αρκετά μεγάλη συλλογή από γόβες, τσάντες και άλλα αξεσουάρ.
Κατηγορούμενη

Όμως δεν είναι όλα τόσο «φωτεινά» για την επικεφαλής του Υπερταμείου. Η ίδια βρέθηκε κατηγορούμενη δύο φορές για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, σε υποθέσεις που είχαν να κάνουν με το περάσμά της από τη ΔΕΗ. Μάλιστα στη μια από τις δύο υποθέσεις, η οποία αφορούσε το «ναυάγιο» της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, η παρέμβαση της εισαγγελίας είχε γίνει μετά από ερώτηση στη Βουλή 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!
Η θητεία της ως διευθύνουσας συμβούλου στο υπερταμείο, όπως και του προέδρου Γιώργου Διαμαντόπουλου (ο οποίος στη συζήτηση στη Βουλή δήλωσε πως λαμβάνει «μόλις» 75.000 ευρώ ως μισθό), καθώς και του COO Στέφανου Γιουρέλη, είναι τετραετής.
http://mononews.gr/news-oikonomia-politiki-rania-ekaterinari-aristeri-trapezitisa-ta-gucci-paradechete-ne-perno-mistho-270000-evro/167741
Keywords
Τυχαία Θέματα