Regling σε Τσίπρα: Εάν όλα πάνε καλά θα στέκεστε στα πόδια σας

19:21 28/6/2017 - Πηγή: iPop

Οι περικοπές ανήκουν στο παρελθόν και στόχος είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής επεσήμανε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Regling συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα, αφήνοντας πίσω της τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις και εστιάζοντας πλέον στην αναπτυξιακή προοπτική.

Έχετε κάνει πολύ δρόμο και αυτό είναι πολύ

θετικό και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Οι περικοπές και οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι πίσω μας. Τώρα μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής. Αυτός είναι ο νέος στόχος και είναι καλό για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη μεριά του τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει η Ελλάδα στις αγορές και να τελειώσει το πρόγραμμα μέσα στο 2018.

Ο κοινός μας στόχος τώρα είναι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έχουμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018 και να μην είμαστε στη δύσκολη θέση να χρειαζόμαστε περαιτέρω εκταμιεύσεις από την πλευρά σας

«Και νομίζω ότι είστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση» απάντησε ο επικεφαλής του ESM, αναφέροντας ότι δεν βλέπει την ανάγκη για περαιτέρω εκταμιεύσεις μετά τα μέσα του 2018.

Τότε, εάν όλα πάνε καλά, θα στέκεστε στα πόδια σας

Ιδιαίτερα αισιόδοξος ο κ. Regling μίλησε για μια καλή προοπτική ενώ συμπλήρωσε πως όλα εξαρτώνται από τη συνέχιση της καλής συνεργασίας και εμπιστοσύνης, γιατί οι αγορές παρακολουθούν προσεκτικά πώς είναι οι σχέσεις με τους θεσμούς και εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ESM συναντήθηκε με τον κ. Τσακαλώτο δηλώνοντας πως αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα η Ελλάδα θα βγει στις αγορές φέτος ή στις αρχές του 2018.

The post Regling σε Τσίπρα: Εάν όλα πάνε καλά θα στέκεστε στα πόδια σας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα