Microchip ή αλλιώς «μεγάλος αδελφός» στο χέρι υπαλλήλων εταιρείας!

17:16 5/4/2017 - Πηγή: iPop

Προκειμένου να αντικαταστήσουν τις κάρτες εισόδου, εταιρεία στη Σουηδία εμφυτεύει microchip στον αντίχειρα των υπαλλήλων της. Με τη δικαιολογία ότι αυτό το chip θα προσφέρει «εύκολη» πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συσκευές, η εταιρεία αποκτά πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα. Το περίεργο είναι ότι οι υπάλληλοι δηλώνουν εθελοντικά ότι θέλουν να το αποκτήσουν.

Ο Patrick Mesterton συνιδρυτής

και διευθυντής της Epicenter, δήλωσε σο Associated Press ότι «το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, θεωρώ ότι είναι η ευκολία. Στην πραγματικότητα, αντικαθιστά πολλές συσκευές που ήδη χρησιμοποιείς, είτε είναι πιστωτικές κάρτες είτε κλειδιά».

Παρόλα αυτά, αυτό το microchip, που είναι όσο ένας κόκκος ρυζιού, μπορεί να ελέγξει όλες τις κινήσεις των εργαζομένων της εταιρείας Epicenter. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τους ίδιους τους εργαζομένους, καθώς 150 από αυτούς έσπευσαν να το αποκτήσουν.

Το microchip εμφυτεύεται με ένεση μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη ενώ η εμφύτευση του γίνεται δωρεάν και διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα. H διεύθυνση εκτός από τα προσωπικά στοιχεία που θα είναι σε θέση να ελέγχει, θα μπορεί να ενημερώνεται ταυτόχρονα και για το πόσα διαλείμματα κάνουν οι εργαζόμενοι αλλά και τις ώρες που εργάζονται.

Αφού δέχθηκε την εμφύτευση η Sandra Haglof, δήλωσε ότι: «Θέλω να αποτελώ μέρος του μέλλοντος».

Εσείς θα είχατε την ίδια αντίδραση αν σας ζητούσε η εταιρεία να σας εμφυτεύσει ένα microchip;

Δείτε και το βίντεο και πείτε μας την άποψη σας

Photo: bbc.com

The post Microchip ή αλλιώς «μεγάλος αδελφός» στο χέρι υπαλλήλων εταιρείας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα