Αν η μαμά σου είναι μεγαλύτερη σε ηλικία, η επιστήμη λέει ότι έχεις πολλά πλεονεκτήματα

14:01 5/4/2017 - Πηγή: iPop

Τα πλεονεκτήματα των παιδιών με μεγαλύτερες ηλικιακά μητέρες είναι πολλά. Ίσως ευθύνεται η ώριμη ηλικία, πάντως σύμφωνα με έρευνες ο αριθμός των γυναικών που κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερες ηλικίες όλο και αυξάνεται. Τα τελευταία 20 χρόνια ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί.

Έρευνες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει κάποια οφέλη για τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερες μητέρες και υπογραμμίζουν τα θετικά χαρακτηριστικά τους.

Παρακάτω τα οφέλη:Tα παιδιά είναι πιθανόν να έχουν θετικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα:

Σε μία έρευνα όπου εξέταζαν κάποια αδέρφια μεταξύ τους ανακαλύφθηκε ότι τα

αδέρφια που γεννήθηκαν όταν οι μητέρες ήταν πιο μεγάλες είχαν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα η να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Πανεπιστήμιο σε σχέση με τα αδέρφια τους.

Τα παιδιά αποκτούν πιο αναπτυγμένες γλωσσικές ικανότητες:

Οι μεγαλύτερες σε ηλικία μητέρες χρησιμοποιούν πιο εκλεπτυσμένη γλώσσα σε αντίθεση με τις νεότερες μητέρες. Έχουν αλλάξει πολλά περιβάλλοντα και έχουν αναπτύξει το λεξιλόγιο τους το οποίο και μεταδίδουν στα παιδιά τους.

Τα παιδιά τα καταφέρνουν ακαδημαϊκά σε όλους τους τομείς:

Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερες μητέρες απορροφούν τις γνώσεις τους και έχουν μία τάση να τα καταφέρνουν σε όλους τους τομείς.

Τα παιδιά έχουν εκπαιδευτική και συναισθηματική υποστήριξη:

H εκπαίδευση των γονιών επηρεάζει σαφώς τα παιδιά. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά γονείς βοηθάνε τα παιδιά με τα κατορθώματα τους, με τις προσδοκίες τους και τις συμπεριφορές τους και επίσης τους παρέχουν συναισθηματική στήριξη στο σπίτι.

Τα παιδιά έχουν περισσότερη προσοχή από τους γονείς τους:

Μεγάλη σημασία για το παιδί είχε ο χρόνος που του αφιέρωνε ο γονιός του όταν ήταν μικρό καθώς μέσω του παιχνιδιού και της αλληλεπίδρασης το παιδί δεν νιώθει το αίσθημα της παραμέλησης που θα ένιωθε ένα παιδί με έναν γονέα που όλη μέρα δουλεύει και δεν ασχολείται αρκετά μαζί του.

Oι μεγαλύτερες ηλικιακά μητέρες ζουν παραπάνω χρόνια για το παιδί τους:

Σύμφωνα με έρευνες οι μεγαλύτερες μητέρες ζουν περισσότερα χρόνια από τις μικρότερες. Περισσότερες πιθανότητες έχουν να ζήσουν μέχρι τα 95 οι μητέρες που κάνουν το πρώτο τους παιδί στα 40 από τι όσες το κάνουν πιο πριν.

The post Αν η μαμά σου είναι μεγαλύτερη σε ηλικία, η επιστήμη λέει ότι έχεις πολλά πλεονεκτήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα