Ελεύθερος μεν… αλλά ακόμα «μέσα» ο Τσοχατζόπουλος | Αδυναμία καταβολής εγγύησης

13:54 5/4/2017 - Πηγή: iPop

Δεκτή έγινε η πρόταση της Εισαγγελέως του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου με όρους για λόγους υγείας.

Η αίτηση αποφυλάκισης έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία 3-2 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, είναι δύσκολο προς το παρόν να γίνει πράξη η αποφυλάκιση του πρώην Υπουργού, καθώς η εγγύηση αγγίζει τις 200.000 ευρώ, χρηματικό ποσό το οποίο δεν διαθέτει ο ίδιος.

Οι όροι για την
αποφυλάκιση είναι ειδικότερα οι εξής:Καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώΑπαγόρευση εξόδου από τη χώραΠαράδοση διαβατηρίου και ταυτότηταςΑπαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσωνΜόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνσηΥποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές

Ο συνήγορος του Α. Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, κρίνει πως η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι ο κατηγορούμενος δεν διαθέτει το χρηματικό ποσό που απαιτείται:

Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι να βρούμε τα χρήματα, συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν είναι τεράστια ευθύνη για όλους;

Ο ίδιος ζήτησε να μειωθεί η εγγυοδοσία, ωστόσο, ο εισαγγελέας και το δικαστήριο απέρριψαν το αίτημα.

Η κόρη του πρώην Υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, δήλωσε απ’ την πλευρά της:

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα διακόσια χιλιάρικα. Αυτό που αποφασίστηκε ήταν καλό, αλλά υπάρχουν άλλες διαδικασίες, δύσκολες. Από τη μία χαίρεσαι και μετά από την άλλη λες και πάλι αμάν

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την αποφυλάκιση του Α. Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους, σημειώνοντας πως η εκτέλεση της ποινής του θα πρέπει να ανασταλεί για λόγους υγείας.

Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο διότι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κατάσταση της Υγείας του Α. Τσοχατζόπουλου:

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος 78 ετών εισήχθη στο ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 17/03/2017 με διάγνωση νόσος στελέχους, στεφανιαία νόσος 3 αγγείων, διακομιζόμενος από το Γ. Κρατικό Νίκαιας.

Την Τρίτη 22/03/2017 ο ασθενής υπεβλήθη σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη. Η ανάνηψη ήταν ικανοποιητική και εξήλθε της Μονάδας Εντατικής 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του 7ου ορόφου του ΙΓΝΑ.

Η μετεγχειρητική του πορεία χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του (χαμηλές λευκωματίνες ορού, παρατεταμένη ακινησία, βαρύτητα επέμβασης). Ο ασθενής κινητοποιήθηκε, έλαβε αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία και ταυτόχρονη επίβλεψη και ειδική φροντίδα ενός ανοικτού έλκους (άτονο έλκος) στο δεξί έσω σφυρό λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Παραμένει για διάστημα ολίγων ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία του».

Ο ίδιος ο Α. Τσοχατζόπουλος είχε υποβάλει πολλές φορές στο παρελθόν αιτήσεις για αποφυλάκιση, ωστόσο, δεν είχαν αποτέλεσμα. Η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη, αλλά και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην Υπουργός είχε συλληφθεί στις 11 Απριλίου 2012 με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Μέχρι σήμερα έχει εκτίσει το 1/4 της ποινής του.

The post Ελεύθερος μεν… αλλά ακόμα «μέσα» ο Τσοχατζόπουλος | Αδυναμία καταβολής εγγύησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα