Πιες κρασί…οι επιστήμονες το εγκρίνουν

16:33 5/4/2017 - Πηγή: iPop

Οι επιστήμονες λένε ότι το να πίνεις κρασί ενεργοποιεί τον εγκέφαλο σου περισσότερο από όταν λύνεις ασκήσεις μαθηματικών. Ο Dr Gordon Shepherd, από τη σχολή Ιατρίκης του Yale, δήλωσε ότι η μυρωδιά και η επεξεργασία του κρασιού πριν τη γεύση του, απαιτεί τον έλεγχο από έναν από τους μεγαλύτερους μυς του σώματος, αυτόν του εγκεφάλου.

Όταν κάποιος στροβιλίζει το κρασί στο στόμα του, η γλώσσα ιντριγκάρει μύες που λειτουργούν

μαζί με τους υποδοχείς οσμής και γεύσης. Η όλη διαδικασία ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, περισσότερο από το να ακούς μουσική ή να λύνεις δύσκολα μαθηματικά προβλήματα.

Ο Dr Shepherd, μελετάει εδώ και αρκετά χρόνια το πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τη γεύση και λέει ότι η γεύση είναι πολύ πιο υποκειμενική από ότι θεωρούνταν μέχρι τώρα.

Συμπληρώνει ότι περισσότερη προσοχή πρέπει να απονέμεται σε αυτόν που πίνει το κρασί παρά στις ιδιότητες που έχει το ίδιο το κρασί, γιατί ο καθένας χρησιμοποιεί τις προσωπικές του γευστικές αναφορές, όταν γεύεται το κρασί.

Προσοχή, λίγες γουλιές κρασιού είναι αρκετές για να ενεργοποιήσεις το μυαλό σου, δεν χρειάζεται να πιεις όλο το μπουκάλι του κρασιού, καθώς τότε κάτι πολύ διαφορετικό ενεργοποιείτε και αυτό είναι το hang-over της επόμενης μέρας.

The post Πιες κρασί…οι επιστήμονες το εγκρίνουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα