Macron: Θα ζητήσει παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

12:25 24/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο Εmmanuel Macron θα ζητήσει από το Γαλλικό Κοινοβούλιο να δοθεί παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι την 1η Νοεμβρίου..

Σε ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων, τονίζεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εmmanuel Macron πέρα από την παράταση της έκτακτης ανάγκης θέλει και έναν νέο νόμο για τη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής απειλής.

Έπειτα από την επίθεση στο Manchester στην οποία 22 άτομα έχασαν την ζωή τους και 59 τραυματίστηκαν, οι φόβοι έχουν μεγαλώσει σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Γαλλία η οποία

μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι όπου 130 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία έχει διάρκεια μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Η προεδρία μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την άμυνα ανακοίνωσε ότι θα εξεταστεί η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης:

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι το κοινοβούλιο θα εξετάσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι την 1η Νοεμβρίου και ανέφερε την επιθυμία του να υπάρξει μέσα στις προσεχείς εβδομάδες ένα νομοθετικό κείμενο το οποίο θα ενισχύει την ασφάλεια απέναντι στην τρομοκρατικής απειλής.

The post Macron: Θα ζητήσει παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα