Σ’ αυτά δεν πρέπει να πεις ποτέ «όχι» στο παιδί σου

11:38 24/5/2017 - Πηγή: iPop

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι τα όρια κάνουν το παιδί να αισθάνεται πιο ασφαλές και πιο ήρεμο. Ωστόσο, ορισμένοι περιορισμοί μπορούν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο, κάνοντας το παιδί σου να αισθάνεται ανασφαλές και έτσι επιβραδύνεται η ανάπτυξή του. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποια πράγματα δεν πρέπει να απαγορεύσεις ποτέ στο παιδί σου να κάνει σύμφωνα με το BrightSide.

Πράγματα που δεν πρέπει να απαγορεύσεις στο παιδί σουΝα κάνει ερωτήσεις

Ένα παιδί μεγαλώνει και μαθαίνει για τον κόσμο, κάνοντας φυσικά όλο και περισσότερες ερωτήσεις. Μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς

να απαντήσουν όλοι τους το βράδυ όταν είναι κουρασμένοι, αλλά ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά σου όχι μόνο τους βοηθά να αναπτυχθούν, δημιουργεί ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ σας που θα μείνει μαζί σας ακόμα και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά σου.

Να κλαίει

Τα μικρά παιδιά αισθάνονται τα πάντα πολύ πιο έντονα από τους ενήλικες. Μην απαγορεύεις στο παιδί σου να κλαίει. Είναι καλύτερο να το βοηθήσεις να καταλάβει γιατί κλαίει και να το βοηθήσεις να βρει έναν τρόπο να το αντιμετωπίσει.

Να λέει όχι

Το παιδί σου δεν είναι το υποχείριο σου. Είναι ένα μέλος της οικογένειας από μόνο του. Απαγορεύοντας του να λέει «όχι» σε εσένα σημαίνει ότι παραβιάζεις τα σύνορά του. Αντ ‘αυτού, προσπάθησε να βρεις μια συμφωνία ή έναν τρόπο να του εξηγήσεις γιατί μερικές φορές πρέπει να κάνει αυτό που δεν θέλει να κάνει.

Να κάνει θόρυβο

Μην χαλάς την παιδική ηλικία του παιδιού σου. Άφησε το να τραγουδήσει τραγούδια και να κάνει θόρυβο. Αυτή είναι η μόνη περίοδος της ζωής του που θα μπορεί να κάνει θόρυβο.

Να φοβάται

Τα μικρά παιδιά μπορεί να φοβούνται έναν γιατρό ή έναν παράξενο συγγενή, και αυτό είναι καλό. Μην ντροπιάζεις το παιδί σου επειδή φοβάται, αλλά άφησε το να ξέρει ότι είσαι εκεί και δεν υπάρχει τίποτα που να φοβάται.

Να έχει μυστικά

Όσο μεγαλύτερα είναι τα παιδιά σου, τόσο περισσότερο χρειάζονται την ιδιωτικότητά τους. Πρέπει να ξέρεις τι συμβαίνει στη ζωή τους, αλλά βεβαιώσου ότι δεν την παραβιάζεις. Η εμπιστοσύνη των παιδιών σου είναι ανεκτίμητη και είναι καλύτερο να μην την διακινδυνεύσεις, διαβάζοντας τα ημερολόγια τους ή πιέζοντας τα για μυστικά.

Να νιώθει εκνευρισμένο ή να ζηλεύει

Ένα παιδί είναι επίσης ένας άνθρωπος και έχει το δικαίωμα να έχει αρνητικά συναισθήματα. Θυμήσου ότι η θέλησή του δεν είναι ακόμα ισχυρή και έχει πρόβλημα να ελέγξει τον εαυτό του. Τα παιδιά σου δεν πρέπει να σταματήσουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αν νομίζουν ότι είναι «κακά».

Να κάνει λάθη

Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει λάθη και είναι ακόμα χειρότερο όταν ένας ενήλικας σε χλευάζει για αυτό. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα παιδί δεν θα θέλει ποτέ να κάνει τίποτα από μόνο του μετά από αυτό.

The post Σ’ αυτά δεν πρέπει να πεις ποτέ «όχι» στο παιδί σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα