H ανακοίνωση των ΕΛΤΑ για το ύποπτο πακέτο στον Schäuble

15:47 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ σχετικά με το ύποπτο πακέτο το οποίο εστάλη με το όνομ του Άδωνι Γεωργιάδη την Τετάρτη στον W. Schäuble.

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ δίνουν εξακρίβωση ότι ο εξοπλισμός ελέγχου για την ανίχνευση και τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων,

σε όλες τις ταχυδρομικές αποστολές, οι οποίες διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό, είναι ο πλέον σύγχρονος που υφίσταται στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε ανανέωσή του στις 17 Ιανουαρίου, τα οποία κρατούν μια επιφύλαξη όσον αφορά, την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος προς την εταιρεία που χειρίζεται αυτόν τον εξοπλισμό.

Τι υποστηρίζουν τα ΕΛΤΑ;

Όπως υποστηρίζουν τα ΕΛΤΑ πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελείται από ακτινοσκοπική συσκευή X-RAY ελέγχου αεροπορικού φορτίου, και συσκευή ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών (Explosives Trays Detector), το οποίο έχει την έγκριση από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, για πιστοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού ελέγχου στην αεροπορική ασφάλεια. Ο εξοπλισμός ελέγχου είναι γερμανικής κατασκευής και έχει τεθεί σε λειτουργία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εξειδικευμένη εταιρεία έχει αναλάβει τον χειρισμό του εξοπλισμού

Τον χειρισμό του εξοπλισμού έχει αναλάβει εξειδικευμένη εταιρεία, η οποία έχει και την απαραίτητη πιστοποίηση από τη σχετική νομοθεσία. Η εταιρεία πραγματοποιεί και τους ελέγχους από το πιστοποιημένο προσωπικό της, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και παραδίδονται οι ταχυδρομικές αποστολές, πριν φορτωθούν στα αεροσκάφη.

Η ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομίων:

Τεταμένη έρευνα πραγματοποιείται μετά από απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων «για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, τον έλεγχο για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό».

«Σε κάθε περίπτωση τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία».

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ επισημαίνουν ότι πραγματοποιούν τις απαραίτητες διαδικασίες από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, καθώς και τους κανονισμούς ασφαλείας διακίνησης ταχυδρομικών αεροπορικών αντικειμένων. Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε πολλά ταχυδρομεία στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Ανάληψη ευθύνης από τους πυρήνες της φωτιάς για το ύποπτο δέμα στον Schäuble

The post H ανακοίνωση των ΕΛΤΑ για το ύποπτο πακέτο στον Schäuble appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα