Διέψευσαν... τη διαρροή τους

H κυβέρνηση, όπως αναμενόταν, διέψευσε τα σενάρια εκλογών τα οποία φούντωσαν όταν το σημαντικό και ιδιαίτερα αξιόπιστο πρακτορείο Reuters μιλούσε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πολλοί μίλησαν για fake news, για φήμες που δεν έχουν καμιά βάση και για διασπορά ειδήσεων που ενδεχομένως να κρύβουν και κερδοσκοπικά θέματα.

Άλλωστε, στην κατάσταση που είναι η Ελλάδα

εύκολα μπορεί κανείς να παίξει τέτοια παιχνίδια. Ας πιστέψουμε λοιπόν ότι κάποιοι ξεγελάστηκαν και διέρρευσαν ειδήσεις που δεν έχουν καμιά βάση. Όμως, ποιον ευνοούν τα σενάρια εκλογών; Ποιοι κερδίζουν από το να διασπείρονται ειδήσεις για κάλπες επειδή η κυβέρνηση είναι σε αδιέξοδο;

Η απάντηση είναι απλή. Ευνοείται η κυβέρνηση η οποία είναι με την πλάτη στον τοίχο, υπάρχουν γκρίνιες για τα μέτρα, φόβοι μήπως κάποιοι δεν ψηφίσουν. Ευνοείται γιατί τα αντίμετρα που «πούλησε» όλες αυτές τις ημέρες είναι ψίχουλα. Ψέμα το ένα ευρώ μέτρα – ένα ευρώ αντίμετρα. Θα μας τσακίσουν σε φόρους και περικοπές και θα δώσουν ασπιρίνες σε λίγους.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων είναι δεμένοι με την καρέκλα τους και δεν θα την εγκατέλειπαν ποτέ, μια «διαρροή» από το Μαξίμου για κινήσεις του πρωθυπουργού, διάγγελμα και πιθανή απειλή για εκλογές, συμβάλλει στην συσπείρωσή τους. Σιγά μην εγκαταλείψουν την εξουσία οι καρεκλοκένταυροι, τώρα που φτιάχνουν και κομματικούς στρατούς.

Εκτιμούμε λοιπόν ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό κόλπο του Μαξίμου ώστε να τρομάξει τους βουλευτές του, να ψηφίσουν τα μέτρα στα τέσσερα και να κάνουν και τουμπεκί. Ο μπαμπούλας των εκλογών είναι πάντα το όπλο που χρησιμοποιείται για να... βγάλουν τον σκασμό όσοι γκρινιάζουν.

Κι επειδή είναι αδίστακτοι στην κυβέρνηση μετέρχονται όλων των όπλων που έχουν στη διάθεσή τους. Ακόμη και τα.... fak news που είπε και ο Πετρόπουλος. Fak news που όμως τα έστησαν οι ίδιοι, έκαναν τον ντόρο τους και στη συνέχεια τα διέψευσαν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα