H Google γιορτάζει τη γέννηση της συγγραφέα των «Μικρών Κυριών» και της αφιερώνει το doodle της

08:02 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Αφιερωμένο στη συγγραφέα, Louisa May Alcott, και συγκεκριμένα στα 184 χρόνια από τη γέννηση της είναι το σημερινό (Τρίτη 29/11) doodle της Google.

Η Louisa May Alcott να τονίσουμε πως γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1832 και έφυγε από τη ζωή στις 6 Μαρτίου του 1888.

Λίγα λόγια για τη ζωή της:

Η συγγραφέας γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και μαζί με τις τρεις αδελφές της, Άννα, Ελίζαμπεθ

και Μέι εκπαιδεύτηκαν από τον πατέρα τους, τον φιλόσοφο και δάσκαλο Μπρόνσον Άλκοτ.

Και τα τέσσερα κορίτσια σημειώνεται, πως μεγάλωσαν με τα χριστιανικά «πιστεύω» της μητέρας τους, Αμπιγκέιλ Μέι.

Η Louisa May Alcott είχε από μικρή πάθος για τη γραφή και έδειξε το ταλέντο της κάνοντας θεατρικές παραστάσεις στο αχυρώνα του σπιτιού τους, που και συνήθως έπαιζε το ρόλο της κακιάς.

Πότε ξεκίνησε η καριέρα της;

Όταν ήταν μόλις 22 ετών κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Flower Fables», δηλαδή «Μύθοι Λουλουδιών» και εν συνεχεία κανε βιβλίο τις επιστολές της που έστελνε στο σπίτι της, όταν δούλευε ως νοσοκόμα στον εμφύλιο πόλεμο, ενώ μετά έγραψε το βιβλίο Ιστορίες νοσοκομείου.

Από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 1868 η συγγραφέας έγραψε το κλασικό μυθιστόρημα «Μικρές Κυρίες» το οποίο ήταν βασισμένο σε προσωπικές της εμπειρίες.

Άλλα έργα της τα εξής: Ένα ρομαντικό κορίτσι, Μικροί κύριοι, Τα αγόρια της Τζο, οι Μικρές κυρίες παντρεύονται, Το παιδί του τσίρκου, Τα οκτώ ξαδέρφια και τα Διαθέσεις, Εργασία και Ένας μεφισολευτής του καιρού μας, τα τρία τελευταία όμως δεν είχαν τόση απήχηση.

The post H Google γιορτάζει τη γέννηση της συγγραφέα των «Μικρών Κυριών» και της αφιερώνει το doodle της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα