Απαράδεκτο και όμως αληθινό! Έδωσαν συμβουλές μακιγιάζ για το πως να καλύψεις τα ίχνη της βίας

19:52 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Απαράδεκτο και όμως αληθινό! Έδωσαν συμβουλές μακιγιάζ για το πως να καλύψεις τις μελανιές στο πρόσωπο από την ενδοοικογενειακή βία σε ζωντανή εκπομπή!

H Mαροκινή ημερήσια τηλεοπτική εκπομπή Sabihayat του δικτύου 2M αποφάσισε στη στήλη της ομορφιάς να δείξουν τα μυστικά για την απόλυτη κάλυψη των… μελανιών στο πρόσωπο των γυναικών που πέφτουν θύματα της ενδοοικογενειακής βίας ώστε… «να μπορέσουν αν συνεχίσουν τη ζωή τους και ότι έχουν να κάνουν κανονικά!».

Προφανώς το δίκτυο έτρεξε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αλλά προφανώς προκλήθηκε χάος στα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ

αλλά και τα Social Media.

Το τραγικό θέμα παρουσιάστηκε λίγες μέρες πριν την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στο βίντεο βλέπουμε ένα μοντέλο με βαμμένο το πρόσωπο σαν αν είναι μελανιασμένη και την makeup artist, Lilia Mouline, να δίνει συμβουλες για τι χρώμα makeup καλύπτει καλύτερα κάθε σημείο!

«Είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να μιλάμε, αλλά, δυστυχώς, αυτό είναι αυτό που είναι. Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές ομορφιάς θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε την ζωή σας κανονικά» σχολιάζει στο video η Lilia Mouline. Μερικές από τις συμβουλές που προσφέρονται είναι να θυμηθεί η κάθε γυναίακ αν χρησιμοποιεί την πούδρα της κατά τη διάρκεια της μέρας ώστε να μην αποκαλυφθούν οι μελανιές.

Σχεδόν αμέσως ο κόσμος οργανώθηκε μέσω του Change.org απαιτώντας κυρώσεις κατά του καναλιού. «Ως μαροκινές γυναίκες και ως φεμινίστριες ακτιβιστές στο Μαρόκο, και στο όνομα όλων των μαροκινών ανθρώπων, καταγγέλλουμε το μήνυμα της κανονικοποίησης των γυναικών … Μην καλύπτετε την ενδοοικογενειακή βία με μακιγιάζ, να καταδικάσουν τον επιτιθέμενο!» Την συγκεκριμένη αίτηση έχουν υπογράψει με΄χρι στιγμής πάνω από 2.500 άνθρωποι.

Το δίκτυο 2M κατέβασε από την σελίδα του το συγκεκριμένο video και ζήτησε συγγνώμη μέσω μίας ανακοίνωσης στην οποία αναφέρεται ότι το δίκτυο δεσμεύεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προς τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για αυτό το σφάλμα και να ενισχύσει τα εργαλεία ελέγχου και εποπτείας για το θέμα αυτό. Ενώ ευχαριστώντας τους ανθρώπους που, μέσω των κοινωνικών δικτύων, έχουν δείξει ότι είναι σε επαγρύπνηση υπενθυμίζει την ακλόνητη δέσμευσή του υπέρ της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας που είναι και θα παραμείνει ένας από τις υπέρτατες αξίες του δικτύου.

The post Απαράδεκτο και όμως αληθινό! Έδωσαν συμβουλές μακιγιάζ για το πως να καλύψεις τα ίχνη της βίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα